Ousmane Dembele a costat-o o avere pe Barcelona (în jur de 140 de milioane de € cu tot cu bonusuri), dar francezul nu s-a ridicat niciodată la nivelul așteptărilor. Accidentările grave l-au scos mereu din circuit și atacantul nu a devenit un punct de bază în echipă.
Totuși, Xavi îl apreciază enorm pe Dembele și are mare încredere că acesta poate reveni la forma care l-a consacrat, în perioada în care juca la Borussia Dortmund, astfel că oficialii catalani fac tot posibilul ca fotbalistul să-și prelungească contractul scadent în vara viitoare.
Toate ofertele au fost însă refuzate de către francez, ceea ce a generat o oarecare iritare în rândul conducerii de pe Camp Nou, care i-ar fi transmis un ultimatum jucătorului. Peste numai 3 săptămâni acesta ar putea semna deja cu orice alt club, iar pierderea gratis talentatului fotbalist ar însemna o lovitură dură pentru Barcelona, care oricum are o situație materială delicată.
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
ACUM 2 ORE
Citește și:

Dembele, dorit de Thomas Tuchel la Chelsea

Chiar dacă s-a vehiculat că Newcastle îl dorește insistent pe Dembele și îi oferă un contract stelar, se pare că francezul are șanse mari să ajungă în Premier League, dar la o formație mult mai puternică: Chelsea. Thomas Tuchel îl cunoaște foarte bine pe Dembele, pe care l-a antrenat la Dortmund în sezonul 2016-2017. Francezul a avut atunci cea mai bună perioadă a sa (10 goluri și 21 de pase decisive în 49 de meciuri oficiale), care i-a și adus transferul la Barcelona, astfel că o nouă colaborare cu Tuchel i-ar surâde.
Mundo Deportivo notează că Tuchel este cel care l-a convins pe Dembele să nu continue la Barcelona și să meargă la Chelsea la finalul sezonului. Încercarea de a-l lua pe Dembele explică și zvonurile apărute în presa britanică potrivit cărora cei de la Chelsea vor să renunțe la jucători precum Timo Werner sau Hakim Ziyech. E clar că Tuchel are mare încredere în calitățile lui Dembele și acesta ar urma să devină un jucător important la campioana Europei.
Rămâne de văzut dacă francezul este hotărât să facă pasul către Premier League, un campionat mult mai dur decât Bundesliga sau La Liga, fapt care i-ar putea crea mari probleme în contextul în care fotbalistul este foarte fragil după gravele accidentări care i-au blocat ascensiunea.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
ACUM 19 ORE
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49