Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un antrenor de top se află în spatele refuzului lui Dembele de a-și prelungi contractul cu Barcelona

Nicu Savin

Publicat 08/12/2021 la 13:17 GMT+2

Ousmane Dembele va intra în curând în ultimele 6 luni de contract cu FC Barcelona, iar francezul nu a dat vreun semn că va semna prelungirea. Presa catalană a lansat o ipoteză interesantă, considrând că Thomas Tuchel e în spatele deciziei atacantului, deoarece l-ar fi convins să meargă la Chelsea din vara viitoare.

Ousmane Dembélé ar putea pleca gratis de la Barcelona în vara viitoare

Credit imagine: Getty Images

Ousmane Dembele a costat-o o avere pe Barcelona (în jur de 140 de milioane de € cu tot cu bonusuri), dar francezul nu s-a ridicat niciodată la nivelul așteptărilor. Accidentările grave l-au scos mereu din circuit și atacantul nu a devenit un punct de bază în echipă.
Totuși, Xavi îl apreciază enorm pe Dembele și are mare încredere că acesta poate reveni la forma care l-a consacrat, în perioada în care juca la Borussia Dortmund, astfel că oficialii catalani fac tot posibilul ca fotbalistul să-și prelungească contractul scadent în vara viitoare.
Toate ofertele au fost însă refuzate de către francez, ceea ce a generat o oarecare iritare în rândul conducerii de pe Camp Nou, care i-ar fi transmis un ultimatum jucătorului. Peste numai 3 săptămâni acesta ar putea semna deja cu orice alt club, iar pierderea gratis talentatului fotbalist ar însemna o lovitură dură pentru Barcelona, care oricum are o situație materială delicată.
Citește și:

Dembele, dorit de Thomas Tuchel la Chelsea

Chiar dacă s-a vehiculat că Newcastle îl dorește insistent pe Dembele și îi oferă un contract stelar, se pare că francezul are șanse mari să ajungă în Premier League, dar la o formație mult mai puternică: Chelsea. Thomas Tuchel îl cunoaște foarte bine pe Dembele, pe care l-a antrenat la Dortmund în sezonul 2016-2017. Francezul a avut atunci cea mai bună perioadă a sa (10 goluri și 21 de pase decisive în 49 de meciuri oficiale), care i-a și adus transferul la Barcelona, astfel că o nouă colaborare cu Tuchel i-ar surâde.
Mundo Deportivo notează că Tuchel este cel care l-a convins pe Dembele să nu continue la Barcelona și să meargă la Chelsea la finalul sezonului. Încercarea de a-l lua pe Dembele explică și zvonurile apărute în presa britanică potrivit cărora cei de la Chelsea vor să renunțe la jucători precum Timo Werner sau Hakim Ziyech. E clar că Tuchel are mare încredere în calitățile lui Dembele și acesta ar urma să devină un jucător important la campioana Europei.
Rămâne de văzut dacă francezul este hotărât să facă pasul către Premier League, un campionat mult mai dur decât Bundesliga sau La Liga, fapt care i-ar putea crea mari probleme în contextul în care fotbalistul este foarte fragil după gravele accidentări care i-au blocat ascensiunea.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo