Bassat a candidat în urmă cu 19 ani pentru șefia clubului catalan și a pierdut alegerile în fața lui Joan Laporta, omul care administrează în prezent gruparea blaugrana. Publicistul în vârstă de 80 de ani a vorbit în cadul unui interviu pentru La Vanguardia despre modul în care actualul președinte al Barcelonei gestionează situația echipei:
"Barca nu este o afacere de familie, o galanterie sau o băcănie. Dacă te înconjori de oameni mici, o să ajungi să fii un pitic. Dacă te înconjori cu oameni mari, o să fii un gigant. Barca este o companie care înregistrează miliarde de euro, care dacă ar fi listate pe piața de valori ar avea o valoare incalculabilă.
Este o insituție care necesită muncă foarte serioasă. Când a fost lăsat fără un manager general, care știu că a fost magnific, Laporta a spus că îi va lua locul. Nu, asta nu e misiunea ta. Nu poți să îți pui 'bareta' de președinte, manager general. Este imposibil să știi totul", a declarat Bassat, citat de as.com.
Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
IERI LA 15:21

Lewandowski, prea bătrân pentru Barcelona?

Lluis Bassat a vorbit de asemenea și despre interesul pe care îl are gruparea catalană pentru Robert Lewandowksi. Ibericul crede că atacantul polonez nu este cea mai bună soluție pentru echipa lui Xavi, din cauza vârstei sale: "Acum zece ani, da, dar acum nu l-aș aduce. O să aibă 34 de ani", și-a exprimat părerea Bassat.
Citește și:
Barcelona a făcut deja primele mutări în perioda de mercato de vară. Primul transfer anunțat de catalani a fost Franck Kessie, ajuns de la AC Milan, după trei sezoane petrecute sub comanda lui Stefano Pioli. Al doilea jucător venit în curtea Barcelonei a fost Andreas Christensen, adus pe gratis de la Chelsea.
Clubul catalan va juca primul meci oficial din noul sezon luna viitoare, într-o partidă împotriva lui Rayo Vallecano, pe teren propriu.
Liga
Barcelona, aproape de un acord cu un nou sponsor! Cine poate fi noul partener al catalanilor
IERI LA 14:09
Bundesliga
Bayern a câștigat cu 6-1 la Frankfurt, în primul meci din Bundesliga! Mane, printre marcatori
05/08/2022 LA 20:23