Ca mai toate marile cluburi din Europa, Barcelona a eșuat cu unele transferuri de-a lungul timpului. În 2012, catalanii plăteau 19 milioane de € pentru Alex Song, care jucase 7 ani la Arsenalul lui Wenger (cu o pauză de jumătate de sezon când a fost împrumutat la Charlton).
Nepotul celebrului Rigoberts Song, mijlocașul central nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor pe Camp Nou și după două sezoane întregi petrecute la gruparea blaugrana a fost împrumutat la West Ham până la finalul contractului (2016).
La aproape 7 ani distanță, camerunezul a vorbit pentru presa spaniolă despre perioada petrecută la Barcelona și a fost extrem de sincer. Acesta a recunoscut că s-a mulțumit să încaseze salariul uriaș cât a fost sub contract cu Barca, fără să-i pese că pe plan sportiv realizările sale au fost aproape nule.
Fotbal
Omul record: Fotbalistul care va participa pentru a 7-a oară la Cupa Africii
31/12/2021 LA 11:02
"Când Barcelona mi-a oferit un contract și am văzut cât voi câștiga nu m-am gândit de două ori. Am simțit că soția și copiii mei ar trebui să aibă o viață confortabilă odată ce îmi termin cariera. L-am cunoscut pe directorul sportiv și mi-a spus că nu o să joc multe jocuri, dar nu-mi păsa, știam că voi deveni milionar. Nu-mi pasă deloc că am încălzit banca pe Camp Nou pentru că am câștigat mulți bani", a spus Song citat de Marca.
Citește și:

Alex Song, dezvăluiri picante din perioada în care a jucat la Arsenal

Camerunezul a dezvăluit și alte detalii picante din viața sa de fotbalist, recunoscut că a risipit o bună parte din veniturile sale, în special în prima parte a carierei.
"Cei mai mulți fotbaliști trăiesc peste posibilitățile lor. Am fost opt ​​ani la Arsenal, dar am început să-mi câștig cu adevărat existența abia în ultimii patru, când mi-am dat seama ce risipă fac. La un antrenament Henry a venit cu o bijuterie de mașină. Mi-am spus că vreau și eu una la fel și mi-am cumpărat-o. Jur că după două luni am vândut-o, deoarece toți banii mei se duceau pe benzină.", a adăugat Song.
După ce s-a despărțit de Barcelona, în 2016, Alex Song a semnat liber de contract cu Rubin Kazan. Ulterior, a mai jucat doi ani la FC Sion (Elveția), iar din 2020 joacă la modesta As Arta Solar, în campionatul din Djibouti.
În cei doi ani în care a jucat la Barcelona, Alex Song a bifat 65 de partide, în majoritatea intrând din postura de rezervă. Camerunezul a marcat un gol și a dat două pase decisive pentru echipa catalană.
Fotbal
City a câștigat lupta cu United și Chelsea pentru un puști de 13 ani. Suma uriașă a transferului
04/06/2021 LA 08:54
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
IERI LA 07:40