FC Barcelona urmează să facă o serie de transferuri de răsunet în această vară, asta după ce catalanii și-au rezolvat pentru moment problemele financiare prin vânzarea a 10% din drepturile TV pentru următorii 25 de ani. Astfel, americanii de la Sixth Street Partners vor vira 207 milioane de € în conturile clubului, dar asta nu e tot. Laporta negociază cu un alt grup de investiții, care să plătească în jur de 400 de milioane de € în schimbul a 15% din drepturile TV pentru următorul sfert de secol.
În aceste condiții, Barcelona va avea bani de investit în transferuri. Lewandowski și un fundaș central de mare valoare sunt principalele ținte, dar catalanii nu vor să oprească aici. Xavi îl dorește insistent pe Bernardo Silva, iar șefii de pe Camp Nou au luat legătura cu agentul acestuia, Jorge Mendez.
Citește și:
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
13/08/2022 LA 21:14

Bernardo Silva i-a spus "DA" Barcelonei

Conform jurnaliștilor de la Sport, starul portughez i-a transmis impresarului că vrea să meargă la Barcelona. Guardiola nu se opune plecărilor jucătorilor săi, chiar dacă este vorba despre unii foarte importanți, astfel că așa vor sta lucrurile și în cazul lui Bernardo Silva.
City i-a fixat un preț uriaș mijlocașului: 100 de milioane de €, iar acum mingea este în terenul Barcelonei. Dacă vor putea plăti o asemenea sumă, catalanii îl vor transfera pe Silva, iar Xavi va avea un mijloc stelar în viitorul sezon.
Sursa citată notează că Barcelona speră ca City să mai lase la preț (ar vrea să plătească numai 60 de milioane de €), dar șansele sunt minime, deoarece lusitanul are contract până în 2025 cu gruparea de pe Etihad, astfel că "cetățenii" joacă la două capete: fie primesc o sumă imensă, fie rămân cu un jucător de clasă.
Bernardo Silva a fost unul dintre jucătorii exponențiali ai campioanei Angliei în ultimii ani. Venit de la AS Monaco în 2017, lusitanul s-a integrat perfect folosofiei lui Guardiola. În stagiunea trecută, mijlocașul de 27 de ani a jucat 50 de meciuri oficiale, în care a marcat 13 goluri și a dat 7 pase decisive.
Liga
Barcelona vrea să scape de Aubameyang! Ce sumă de bani își doresc catalanii în schimbul atacantului
13/08/2022 LA 16:19
Liga
Barcelona a dat lovitura! A obținut banii necesari pentru înregistrarea transferurilor verii
12/08/2022 LA 12:18