Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un star de la Barcelona renunță la o sumă importantă de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola

Bianca Dumitru

Publicat 15/05/2022 la 17:32 GMT+3

Frenkie de Jong este unul dintre fotbaliștii care ar putea pleca în această vară de la Barcelona. Olandezul ar vrea să se transfere la Manchester City, fiind dispus să renunțe la o sumă importantă de bani pentru ca mutarea să aibă loc.

Barcelona's Dutch midfielder Frenkie De Jong (C) celebrates with teammates after scoring his team's second goal during the UEFA Europa League knockout round play-off second leg football match between SSC Napoli and FC Barcelona at the Diego Armando Marado

Credit imagine: Getty Images

Frenkie de Jong se va despărți, cel mai probabil, în vara acestui an de Barcelona, fiind dorit în Premier League. Olandezul s-a aflat în atenția celor de la Manchester United, pe care i-a refuzat pentru că vrea să semneze cu o echipă care va evolua în următorul sezon de Champions League.
De Jong este așteptat și la Manchester City, echipă cu care și-ar dori să semneze. De altfel, potrivit presei internaționale, fotbalistul de 25 de ani ar fi dispus să facă unele sacrificii pentru a ajunge sub comanda lui Pep Guardiola.
Astfel, jurnaliștii The Sun au anunțat că mijlocașul transferat de Barcelona în 2019 de la Ajax pentru 86 de milioane de euro ar accepta să renunțe la aproximativ 7 milioane de euro. Această sumă reprezintă o parte importantă din salariul său pe Camp Nou, bani pe care a fost de acord să-i încaseze cu o întârziere de un an, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă catalanii.
Acum olandezul ar fi dispus să plece de la Barcelona fără a mai încasa acești bani pentru că vrea să înceapă o nouă aventură, într-un alt campionat de top din Europa.
Citește și:

9 FOTBALIȘTI, OUT DE LA BARCELONA ÎN VARĂ

Frenkie de Jong este unul dintre jucătorii la care Barcelona ar fi dispusă să renunțe pentru a putea să le facă loc altor fotbaliști, de care Xavi consideră că are nevoie pentru a se lupta pentru cele mai importante trofee în următoarea stagiune.
Potrivit jurnaliștilor de la Marca, cel puțin 9 fotbaliști vor pleca de pe Camp Nou. Pe lângă De Jong, este vorba și despre Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Riqui Puig, Memphis Depay și Martin Braithwaite, care vor fi disponibili pentru transfer în perioada de mercato de la finalul actualei stagiuni.
În plus, Barcelona se va despărți de Luuk de Jong și Adama Traore, care au fost împrumutați pe Camp Nou în acest sezon, urmând să se întoarcă, în cel mai probabil caz, la echipele lor după încheierea stagiunii. De asemenea, Antoine Griezmann, împrumutat la Atletico Madrid, are șanse mari de a fi transferat definitiv de formația lui Diego Simeone.
În ceea ce îi privește pe Trincao și Miralem Pjanic, care sunt în prezent împrumuți la Wolves și Beșiktaș, aceștia ar putea continua la echipele pentru care au evoluat în actualul sezon, așa cum se întâmplă și cu Philippe Coutinho, care a fost transferat definitiv de Aston Villa. La polul opus, catalanii le-ar putea propune contracte noi lui Dani Alves și Ousmane Dembele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo