Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un star de la Barcelona vrea să plece de teamă că va ajunge rezervă! Ce jucător ar putea pierde Xavi

Bianca Dumitru

Publicat 06/12/2021 la 09:38 GMT+2

Barcelona are nevoie de întăriri în departamentul ofensiv, iar Xavi a pus ochii pe mai mulți atacanți. Informațiile vehiculate în presa internațională despre posibilele transferuri pe care și le dorește antrenorul l-ar fi enervat pe Memphis Depay, care ar vrea să plece de pe Camp Nou.

Memphis Depay of FC Barcelona celebrates after scoring their side's first goal with team mates during the LaLiga Santander match between FC Barcelona and Levante UD at Camp Nou on September 26, 2021 in Barcelona, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Barcelona suferă serios în zona ofensivă, iar ieșirea lui Sergio Aguero din circuit îi obligă pe catalani să transfere un atacant în perioada de mercato din iarnă. Xavi a pus ochii pe mai mulți jucători care îi plac, pe lista antrenorului aflându-se, printre alții Erling Haaland, Karim Adeyemi, Timo Werner sau Arthur Cabral.
Zvonurile care au apărut în ultimele săptămâni în presa din Spania îl îngrijorează pe Memphis Depay, fotbalist care a semnat în această vară cu Barcelona, din postura de jucător liber de contract, la insistențele lui Ronald Koeman. Olandezul a rămas fără antrenorul care l-a vrut pe Camp Nou, iar acum s-ar teme că ar putea să-și piardă locul în primul 11 după perioada de mercato din iarnă.
În aceste condiții, potrivit publicației catalane El Nacional, Depay ar fi dispus să plece de la Barcelona în următoarele luni. Chiar dacă are un contract valabil până în 2023, atacantul în vârstă de 27 de ani va analiza toate ofertele pe care le va primi în viitorul apropiat, urmând a-și decide viitorul în funcție de oportunitățile care i se ivesc.
Olandezul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 45 de milioane de euro, a fost în acest sezon unul dintre cei mai eficienți jucători de la Barcelona, reușind în 15 meciuri 8 goluri și două pase decisive.
Citește și:

PRIMA OFERTĂ FĂCUTĂ DE BARCELONA PENTRU UN ATACANT DORIT DE XAVI

Potrivit presei internaționale, oficialii Barcelonei au demarat deja negocierile pentru unul dintre atacanții doriți de Xavi. Este vorba despre Arthur Cabral, brazilianul de 23 de ani al elvețienilor de la FC Basel. Conform publicației Goal din Brazilia, atacantul a fost recomandat de către Deco, fostul jucător al Barcelonei care în prezent este recrutor de talente în Brazilia pentru gruparea blaugrana.
Sursa citată notează că Deco a purtat discuții cu reprezentanții jucătorului și acesta ar fi încântat de un transfer la Barcelona, dar rămâne de văzut dacă cei de la Basel vor accepta oferta. Catalanii oferă 15 milioane de euro pentru fotbalist, dar vor să plătească această sumă în 3 tranșe de câte 5 milioane, variantă neagreată de oficialii elvețienilor.
Negocierile cu siguranță vor continua, dar Barcelona trebuie să se grăbească, deoarece și West Ham United este pe urmele lui Cabral. Tranferat de Basel de la Palmeiras în vara anului trecut, Cabral a explodat în prima parte a acestui sezon. În cele 26 de meciuri jucate în toate competițiile, atacantul a marcat 25 de goluri și a dat 8 pase decisive, atrăgând repede atenția marilor echipe din Europa.
Xavi și-i mai dorește, printre alții, la Barcelona pe Dani Olmo și Karim Adeyemi, fiind și cu ochii pe Edinson Cavani și Timo Werner, care ar vrea să plece din Premier League.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo