Barcelona a câștigat duminică primul meci după trei partide fără victorie în toate competițiile. Catalanii s-au impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 în partida cu Levante, acumulând 12 puncte și urcând pe locul 6 în clasamentul din La Liga.
Această victorie nu pare să-l fi înduplecat pe Joan Laporta cu privire la soarta lui Ronald Koeman pe banca tehnică a catalanilor. Presa din Spania este sigură de faptul că zilele olandezului pe Camp Nou sunt numărate, actualul antrenor al Barcelonei fiind extrem de criticat în ultima vreme atât pentru rezultatele echipei, cât și pentru comportamentul său.
Pe lista de înlocuitori ai lui Koeman s-au aflat, printre alții, Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, și Xavi, fostul mijlocaș al clubului blaugrana. Potrivit jurnaliștilor de la ABC, Laporta ar mai fi pus ochii și pe Andrea Pirlo, antrenor liber de contract în acest moment după despărțirea de Juventus.
Liga
Lovitură pentru Barcelona! Negocierile pentru prelungirea contractului lui Ansu Fati s-au împotmolit
ACUM 16 ORE
Președintele catalanilor ar fi interesat de viziunea fostului fotbalist de la AC Milan și Juventus asupra fotbalului. În plus, numirea lui ar avea un avantaj considerabil pentru clubul de pe Camp Nou din punct de vedere financiar, Pirlo neavând mari pretenții salariale. Rămâne de văzut, însă, dacă Joan Laporta își va asuma riscul de a-l numi în locul lui Koeman, ținând cont de faptul că acesta are doar un an de experiență în antrenorat.

Xavi, favorit să îi ia locul lui Koeman

Înaintea duelului dintre Barcelona și Levante, presa din Spania nota că varianta Roberto Martinez în locul lui Koeman e tot mai îndepărtată, astfel că șefii clubului de pe Camp Nou par să se îndrepte acum către Xavi. Acesta nu a fost dorit inițial de Laporta, în contextul în care a fost omul rivalului său la președinția clubului, în iarnă. Victor Font nu a făcut niciodată un secret că îl va aduce pe fostul mijlocaș ca antrenor, cum Xavi nu a ascuns că îl vede pe Font cel mai în măsură să "repare" lucrurile făcute prost de Bartomeu.
Mundo Deportivo vorbește despre o "blocadă" instituită de Laporta cu privire la Xavi, dar aceasta "a fost ridicată, președintele considerându-l acum un înlocuitor ideal pentru Koeman". În schimb, jurnaliștii iberici notează că Xavi încă se teme că e considerat de Laporta omul lui Victor Font, dar o altă informație l-a pus și mai mult în gardă: Guardiola l-ar fi sfătuit pe Laporta să nu îl aducă la echipă.
"Xavi suspectează că Guardiola i-a spus lui Laporta că nu este antrenorul ideal", notează Mundo Deportivo. "Informația e eronată", susține sursa citată. Pep nu doar că îl apreciază pe tânărul tehnician, dar nu are vreun interes la Barcelona, altul decât ca echipa să își revină, din perspectiva suporterului. Se pare chiar că lucrurile ar sta invers: Laporta l-a întrebat pe tehnicianul lui City pe cine să mizeze în locul lui Koeman, iar acesta i-a transmis să crediteze un antrenor tânăr, aflat la început de drum.
Sursa citată notează că discuțiile sunt foarte avansate pentru ca Xavi să vină la Barcelona ca antrenor, stabilindu-se inclusiv anumite detalii de contract. Fostul mijlocaș e în prezent la Al Saad, cu care a prelungit până în 2023, dar clubul arab i-a promis că nu îi va împiedica plecarea dacă pe numele său va sosi o ofertă de la Barcelona, iar el vrea să îi dea curs.
Liga
Koeman, ținut cu rugăminți pe banca Barcelonei! Cine l-a "implorat" pe Laporta să-i mai dea timp
13/10/2021 LA 14:29
Premier League
Pe cine vor alege șeicii de la Newcastle în locul lui Bruce? Lista impresionantă a candidaților
12/10/2021 LA 05:57