Ousmane Dembele a fost protagonistul unei adevărate telenovele în ultimele luni, francezul refuzând să-și prelungească înțelegerea cu Barcelona și fiind aproape de a pleca de pe Camp Nou în perioada de mercato de la începutul acestui an. În cele din urmă, atacantul a rămas în echipa lui Xavi, iar presa din Spania a anunțat recent că fotbalistul nu are de gând să mai plece.
Potrivit Mundo Deportivo, Dembele le-ar fi spus colegilor săi că nu a ajuns la un acord cu niciun alt club, având drept prioritate să continue la Barcelona pentru că are încredere în proiectul lui Xavi.
În plus, jurnaliștii de la ESPN au anunțat că, în această săptămână, directorul sportiv al catalanilor, Mateu Alemany, va avea o întâlnire cu agentul fotbalistului, Moussa Sissoko, cei doi urmând a negocia în Maroc un nou contract.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Ce se întâmplă cu Eriksen
ACUM 14 ORE
Cel mai probabil, Dembele va fi nevoit să accepte un salariu mai mic pentru a putea continua pe Camp Nou, jurnalista Carme Barcelo punctând în luna martie că pentru ca francezul să continue pe Camp Nou "este nevoie de o scădere brutală a salariului său".
"Pentru noi, Dembele poate rămâne atâta timp cât orice acord rămâne în limita salarială sustenabilă a clubului și este proporțional cu colegii săi", a declarat Alemany săptămâna trecută, înainte de meciul dintre Barcelona și Sevilla.
Citește și:

Dembele crede că "poate fi liderul proiectului lui Xavi"

Conform presei din Spania, Dembele care a reușit în ultimele 7 meciuri din La Liga un gol și 7 assist-uri, s-ar simți din ce în ce mai bine sub comanda lui Xavi, care are încredere în el. Astfel, francezul ar lua în considerare varianta de a-și prelungi contractul cu Barcelona.
Jurnalistul Darío Montero G. a dezvăluit pentru El Chiringuito că "Ousmane Dembele vrea să continue la Barcelona, crezând că poate fi liderul proiectului lui Xavi". Această variantă a fost prezentată și de vicepreședintele Barcelonei, Rafa Yuste, care a declarat în urmă cu aproximativ două săptămâni că este posibil ca în următoarea perioadă să aibă noi întâlniri și să ajungă la un acord cu reprezentanții lui Dembele.
"Așa cum știți, primele negocieri nu au dat rezultate la acel moment, dar Xavi ne-a spus că este un jucător excepțional. Și e adevărat, e foarte important pentru club. Cred că acum este mult mai bine și din punct punct de vedere psihologic, înțelege mai bine sistemul.
E clar că Xavi este o persoană emblematică pentru jucători și Dembele se simte mai bine pe zi ce trece. Nu exclud varianta ca în lunile următoare să ne întâlnim din nou cu agenții lui, iar el să rămână alături de noi", a spus Rafa Yuste, pentru Catalunya Radio.
Ousmane Dembele este jucătorul Barcelonei din 2017, când a fost transferat de la Borussia Dortmund pentru 140 de milioane de euro. În acest moment, francezul în vârstă de 24 de ani este cotat de site-ul transfermarkt.com la 30 de milioane de euro.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21