Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi a pregătit o listă cu 10 transferuri pe care și le dorește la Barcelona în următoarele luni

Bianca Dumitru

Publicat 28/11/2021 la 18:46 GMT+2

Xavi este conștient că are nevoie de întăriri la Barcelona, în prezent antrenorul conturându-și lista de transferuri pentru următoarele perioade de mercato. Potrivit presei din Spania, tehnicianul a pregătit o listă cu 10 nume de jucători pe care și-i dorește pe Camp Nou.

Xavi Hernández (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Xavi a plecat la începutul lunii noiembrie de la Al-Sadd, revenind la Barcelona, acum în postura de antrenor. Fiind conștient că are nevoie de întăriri pe Camp Nou, tehnicianul își face în aceste zile lista de transferuri pentru următoarea perioadă de mercato.
Potrivit presei din Spania, Xavi a avut mai multe întâlniri în ultima vreme cu CEO-ul catalanilor, Mateu Alemany, și a pregătit o listă cu 10 nume de fotbaliști care i se par interesanți și pe care și i-ar dori în lot pentru a întări cele trei departamente pe care simte că este urgent să le consolideze.
Astfel, în privința atacanților, Xavi ar vrea ca Barcelona să înceapă negocierile pentru Karim Adeyemi, jucătorul lui RB Salzburg, pe care îl consideră unul dintre cei mai promițători fotbaliști și pentru care cluburile interesate ar putea să plătească doar circa 30 de milioane de euro. Germanul este, însă, dorit și de alte echipe importante din Europa, astfel că tehnicianul catalanilor i-a mai trecut pe lista sa și pe Arthur Cabral, atacantul brazilian al celor de la Basel, și pe Timo Werner, care nu s-a acomodat în Premier League, Chelsea fiind dispusă să-i dea drumul în următoarea perioadă.

Xavi mai vrea fundași și extreme

Pentru a-și consolida apărarea, Xavi i-ar dori pe Camp Nou pe Jules Kounde, fundașul celor de la Sevilla, care pare totuși extrem de greu de transferat în condițiile în care ibericii vor cel puțin 80 de milioane de euro în schimbul lui. Potrivit celor de la El Nacional, altă variantă preferată de antrenorul Barcelonei este Aymeric Laporte, jucătorul celor de la Manchester City, în timp ce pentru postul de fundaș stânga Xavi a pus ochii pe Ramy Bensebaini, fotbalistul Borussiei Monchengladbach, pe urmele căruia se află, însă, și cei de la Bayern Munchen.
În ceea ce privește extremele, favoriții lui Xavi sunt Ferran Torres și Dani Olmo, jucători cu care catalanii ar fi ajuns deja la un acord, fiind nevoie doar ca oficialii celor de la City și RB Leipzig să accepte ofertele Barcelonei. Pentru asta, Alemany s-ar afla în această perioadă la Manchester, unde negociază pentru ca Torres să ajungă pe Camp Nou din această iarnă, situație în care clubul blaugrana ar trebui să se despartă de Coutinho sau Dembele, pentru a reduce masa salarială.
În ceea ce-l privește pe Olmo, Leipzig nu vrea să-i dea drumul până la vară, iar atunci Barcelona va avea concurență serioasă pentru mutarea fotbalistului, pe urmele sale fiind și cei de la Manchester United, care par dispuși să investească o sumă importantă de bani pentru a-l transfera.
Alternativele lui Xavi pentru cazul în care Ferran Torres și Dani Olmo nu ajung pe Camp Nou sunt Bryan Gil și Raheem Sterling, acesta din urmă fiind greu de adus în condițiile în care City vrea în schimbul lui cel puțin 50 de milioane de euro, nefiind dispuși să-l lase să plece doar sub formă de împrumut.

PRIMUL REFUZ PENTRU XAVI LA BARCELONA

Una dintre primele măsuri luate de Xavi de pe Camp Nou a fost readucerea lui Dani Alves la echipa blaugrana, iar presa din Spania a anunțat că antrenorul este interesat și de repatrierea lui Thiago Alcantara.
Folosit prea puțin de Klopp la Liverpool, fiind accidentat o lungă perioadă de timp, mijlocașul spaniol pare să nu se mai bucure de fotbal pe Anfield, astfel că Xavi are de gând să-l aducă în La Liga. Informația potrivit cărea Xavi e interesat de Thiago Alcantara a fost prezentată de Sky Sports.
Fotbalistul în vârstă de 30 de ani, care li s-a alăturat celor de la Liverpool sezonul trecut, nu s-a adaptat în Premier League, având șansa să ajungă într-un campionat pe care-l cunoaște foarte bine. Totuși, jurnaliștii spanioli au anunțat că aducerea lui Thiago la Barcelona nu va fi la fel de ușoară precum a fost cea a lui Dani Alves, mijlocașul fiind sub contract la Liverpool până în 2024.
În plus, potrivit unei informații apărute astăzi în publicația catalană El Nacional, fotbalistul nu-și dorește să se transfere pe Camp Nou. Mijlocașul spaniol ar munci intens pentru a-și recăpăta forma bună și a fi folosit de Jurgen Klopp și nu este interesat să joace sub comanda lui Xavi.
Thiago nu ar crede în proiectul fostului fotbalist al catalanilor și ar prefera să fie rezervă la Liverpool decât să revină la Barcelona, echipă despre care crede că nu are șanse la trofee în următorii ani. Mai mult, ibericul are un salariu de circa 12 milioane de euro în Anglia, fiind convins că nu va putea primi o sumă similară de la clubul blaugrana care se confruntă cu mari probleme financiare.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo