Ronald Koeman a fost demis în octombrie 2021 de Barcelona, iar în locul său a fost numit Xavi, care a venit pe Camp Nou cu foarte multă determinare și cu promisiunea că va readuce echipa blaugrana în elita fotbalului mondial.
Totuși, în clasamentul din La Liga, diferența față de Real Madrid a crescut față de când Koeman îi pregătea pe catalani, iar acest lucru nu a trecut neobservat. Olandezul a comentat recent evoluția din ultimele luni a Barcelonei, punctând că este limpede că ceva nu merge bine în condițiile în care echipa a pierdut 3 meciuri consecutive pe teren propriu.
"Cu siguranță s-au îmbunătățit lucruri acolo. Au semnat cu trei atacanți sau trei jucători care joacă în față. Nu este bine să comparăm. Când am plecat, FC Barcelona era la opt puncte distanță și acum s-au dublat. Alta era situația acolo când eram eu antrenor. Nu este totuși bine să comparăm.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
ACUM 8 ORE
Treaba lui Xavi este la fel de complicată ca a mea. Nu este nevoie să mințim, dacă pierzi meciuri pe teren propriu se întâmplă pentru un motiv. Aceasta este realitatea la Barcelona acum. În orice caz, trebuie să se știe că eu nu am avut sprijinul deplin al președintelui. Sper că a învățat din asta și că îl susține pe Xavi. Situația clubului mă doare, e trist pentru că sunt de-al lor", a declarat Ronald Koeman.
Citește și:

Reacția lui Xavi după declarațiile lui Koeman

La doar câteva zile de la acele afirmații ale olandezului, Xavi a reacționat, dându-i o replică lui Koeman. Actualul tehnician de pe Camp Nou a dat dovadă de multă eleganță și a evitat să intre în conflict cu fostul antrenor al catalanilor.
Xavi i-a mulțumit lui Ronald Koeman pe care a spus că îl respectă pentru ceea ce a făcut pentru echipă și a punctat că simte sprijinul tuturor celor din cadrul clubului, inclusiv al președintelui Joan Laporta.
"Nu pot să îi schimb impresiile lui Ronald Koeman. Nu am fost în acel moment la echipă și nu am de gând să-mi dau cu părerea. Am un imens respect pentru el și îl admir pentru că a venit la echipă într-un moment dificil. Am cel mai mare respect pentru Ronald pentru munca și efortul pe care le-a depus. Îi mulțumesc, nimic mai mult.
Simt sprijinul președintelui, al lui Jordi Cruyff, Mateu Alemany, al fanilor Barcelonei și o să îi răsplătesc dând totul la rândul meu. Părea că am găsit cheia succesului și apoi am pierdut trei meciuri la rând, am avut mici probleme și acestea sunt momentele în care se vede valoarea antrenorului și a jucătorilor. Trebuie să ne arătăm adevărata față, nu există altă cale", a declarat Xavi, citat de Mundo Deportivo, la conferința de presă dinaintea partidei cu Mallorca, programată duminică, de la ora 22:00.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
IERI LA 17:00
Liga
Barcelona, aproape de a semna un contract de 200 de milioane de euro! Ce lovitură vor da catalanii
13/05/2022 LA 14:25