Joan Laporta a fost ales ca președinte al Barcelonei pe 7 martie 2021. La un an de la momentul în care și-a început al doilea mandat pe Camp Nou, bărbatul a vorbit despre ce a reușit de la revenirea la conducerea clubului blaugrana.
Printre altele, Laporta a comentat sosirea lui Xavi la echipă ca antrenor principal. Președintele catalanilor a spus că tehnicianul le-a schimbat mentalitatea jucătorilor, iar echipa demonstrează acum că are un viitor frumos, motiv pentru care și-a exprimat speranțele cu privire la ce va reuși echipa în următorul sezon.
"Xavi răspunde cu stil oportunității oferite de club. Sunt sigur că ne va aduce multă bucurie în anii următori. Xavi a schimbat mentalitatea echipei. Putem vedea că Barcelona are viitor și în prezent ne poate oferi bucurii în Europa League și, de ce nu, în campionat, e greu, dar ne luptăm.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
ACUM O ZI
Clădim o nouă eră care sper să fie splendidă. O facem cu jucători tineri, crescuți de academie, care sunt acum aici, dar care au un viitor și mai bun. Asta e ambiția noastră, să avem o echipă care să joace bine și să câștige trofee. Avem speranțe pentru viitor", a declarat Joan Laporta pentru site-ul oficial al clubului blaugrana.
Citește și:

"Plecarea lui Messi a fost cea mai tristă decizie"

În plus, președintele Barcelona a vorbit și despre plecarea lui Lionel Messi de la club în vara anului trecut. Laporta a spus că, deși i-a fost extrem de greu să ia decizia de a se despărți de argentinian, aceasta a fost luată pentru binele echipei, pe care și-a dorit mereu să-l pună mai presus de orice.
"A fost un an în care s-au întâmplat multe lucruri, unul dintre cei mai grei din viața mea. L-am trăit foarte intens. În unele momente a fost incitant, în altele stresant, dar tot timpul am vrut ca lucrurile să meargă bine.
Decizia legată de plecarea lui Lionel Messi a fost cea mai tristă dintre toate pe care le-am luat. Nu mi-aș fi dorit niciodată să o iau, dar nici nu îmi pare rău că am procedat așa, pentru că a trebuit să pun clubul deasupra tuturor intereselor.
Trebuia să punem Barcelona mai presus de orice, ceea ce am făcut, chiar și în fața celui mai bun jucător. Situația a fost așa cum a fost. Ne-am lovit de realitate.
La vremea respectivă, s-a considerat că nu mai contează ce se întâmplă cu echipa după plecarea lui Lionel Messi, dar istoria Barcelonei continuă. Cu muncă și decizii bine gândite am putea reveni pe calea succesului. Noi asta încercăm să facem", a adăugat Laporta.
Liga
Barcelona, aproape de a semna un contract de 200 de milioane de euro! Ce lovitură vor da catalanii
13/05/2022 LA 14:25
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29