Xavi a fost investit de curând la Barcelona și tânărul antrenor a trecut la treabă. Pe lângă schimbările din cadrul staff-ului pe care le-a efectuat deja sau regulile de ordin disciplinar pe care le-a impus, noul tehnician al catalanilor a făcut o amplă evaluare a lotului și va opera modificări substanțiale cu prima ocazie, adică perioada de mercato din iarnă.
Conform presei spaniole, Xavi a întocmit deja o listă cu jucători de care s-ar putea dispensa peste câteva luni, dar și una cu fotbaliști pe care și i-ar dori cât mai repede sub comandă. Printre aceștia se numără și portughezul Trincao, care este împrumutat pentru acest sezon la Wolverhampton.
Potrivit portughezilor de la Record, Xavi le-a cerut oficialilor Barcelonei să negocieze cu Wolves pentru ca Trincao să revină pe Camp Nou încă din ianuarie, considerându-l un jucător care poate deveni exponențial pentru stilul de joc pe care vrea să-l implementeze.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Citește și:

Xavi îl vrea pe Trincao înapoi la Barcelona

Trincao a costat-o pe Barcelona 31 de milioane de € în vara anului trecut (transferat de la Braga), dar sub comanda lui Ronald Koeman atacantul de 21 de ani nu a impresionat. Deși a jucat 42 de partide în stagiunea precedentă, lusitanul a marcat numai de 3 ori și a oferit 2 assist-uri, mult prea puțin în comparație cu ceea ce se aștepta de la el.
Din punct de vedere al cifrelor, Trincao nu strălucește nici la Wolverhampton, pentru care a jucat de 8 ori în Premier League și o dată în Cupa Ligii, competiție în care a înscris și singurul său gol în tricoul "lupilor". Totuși, Xavi l-ar fi urmărit atent și e convins că Trincao îl poate ajuta, mai ales că Dembele și Ansu Fati sunt predispuși accidentărilor.
Rămâne de văzut dacă șefii Barcelonei îi vor putea convinge pe cei ai lui Wolves să rupă înțelegerea inițială, iar Trincao să revină pe Camp Nou mai devreme cu 6 luni decât era planificat.
În mod normal, jucătorul ar trebui să accepte propunerea în condițiile în care are susținerea noului antrenor, deoarece, în caz contrar, ar putea pierde o șansă pe care s-ar putea să nu o mai întâlnească. Dacă nu-l va putea readuce pe Trincao în iarnă, Barcelona se va orienta cu siguranță către alți fotbaliști de acelați profil, iar dacă aceștia vor confirma, când Trincao va reveni la echipă îi va fi greu să mai devină un om de bază.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46