Acesta revenise recent pe gazon după o altă accidentare care l-a scos din circuit câteva luni.
Trimis în teren de Xavi în minutul 61, Fati a părăsit terenul în lacrimi, în prima repriză a prelungirilor. Acesta a resimțit dureri la piciorul stâng în urma unui duel cu Inigo Martinez și a fost înlocuit imediat cu Martin Braithwaite.
Primele vești despre starea lui Ansu Fati nu sunt deloc încurajatoare. Clubul a anunțat prin intermediul unui comunicat că tânărul fotbalist a suferit o accindentare la bicepsul femural al piciorului stâng și că trebuie să fie supus mai multor teste pentru a cunoaște cu exactitate gravitatea situației.
Liga
Betis îl pierde pe Bellerin! Spaniolul se va întoarce la Arsenal, după ultima etapă din La Liga
ACUM 13 ORE

Fati, cu moralul la pământ: "Am avut o întâlnire cu familia lui"

Barcelona va merge pe terenul lui Alaves, iar Xavi a susținut conferința de presă premergătoare duelului, în care a vorbit și despre situația lui Ansu Fati, despre care a precizat că e afectat de accidentările numeroase pe care le suferă, iar luni se va lua o decizie în legătură cu situația lui medicală.
"Ansu Fati este foarte afectat, este o situație dificilă. Am avut o întâlnire cu familia lui pentru a discuta despre această nouă accidentare.", a spus Xavi, conform publicației Sport.
Tehnicianul spaniol, care nu va putea conta pe jucător în următoarele două luni, a insistat asupra faptului că Fati a primit acceptul medicilor de a evolua puțin peste jumătate de oră: "Sunt situații pe care nu le putem controla și vom realiza un plan. Luni vom lua o decizie în legătură cu Ansu Fati.", a adăugat tehnicianul.
Fostul căpitan al Barcelonei a menționat faptul că va încerca să-l încurajeze pe tânărul jucător să depășească acest moment dificil din cariera lui: "Vrem să-i ridicăm moralul. Îi voi oferi afecțiune pentru că are nevoie în această perioadă. Suntem cu toții afectați, deși el suferă cel mai mult.
Ne-am dori ca el să nu se mai accidenteze niciodată.".
CITEȘTE ȘI:
Atacantul de 19 ani a reușit 5 goluri și o pasă decisivă în acest sezon, fiind cotat de site-ul Transfermarkt la 60 de milioane de euro.
Ansu Fati a ratat începutul sezonului din cauza unei accidentări la genunchi. Acesta a revenit pe teren la finalul lunii septembrie, dar apoi s-a lovit la tendon și a lipsit din nou o bună perioadă. Fati tocmai revenise pe teren în meciul pierdut de Barcelona cu Real Madrid, în Supercupa Spaniei, și se părea că problemele medicale au fost lăsate în urmă, dar acum a apărut această nouă accidentare care îl va scoate din circuit.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00
Liga
Ce sumă este dispusă FC Barcelona să plătească pentru transferul lui Robert Lewandowski
17/05/2022 LA 15:10