Joan Laporta și Xavi Hernandez continuă discuțiile legate de eventuala preluare a băncii tehnice a fostului mijlocaș al Barcelonei, în ciuda asigurărilor președintelui date către actualul antrenor al catalanilor, Ronald Koeman. Cu toate acestea, părțile implicate știu că mai devreme sau mai târziu, Xavi va ajunge antrenor pe Camp Nou.
Potrivit El Nacional, au existat discuții între Xavi și Laporta legate de sezonul actual, dar și de următoarele sezoane ale Barcelonei. În acest moment, conducerea Barcelonei lucrează neîncetat pentru a pregăti următorul sezon, astfel încât gruparea de pe Camp Nou să aibă cheltuieli cât mai mici.
Xavi dorește ca Barcelona să revină la stilul său clasic de joc, dorește un mijlocaș creativ, care să li se alăture lui De Jong, Nico Gonzalez, Gavi și Pedri, dar este conștient că în acest moment nu poate cere nume, ci anumite profiluri ale jucătorilor, astfel încât conducerea Barcelonei să vină cu propuneri pentru el în limita bugetului pe care îl are la dispoziție.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33
https://i.eurosport.com/2020/07/25/2855470.jpg
De asemenea, Xavi are nevoie și de fundași laterali, unul versatil, de tipul lui Alaba, dar și de cineva precum Jordi Alba sau Dani Alves. În atac, Xavi vrea oameni care să fie decisivi în fața porții. Tocmai de asta, Barcelona lucrează de câteva săptămâni pentru transferul lui Antony de la Ajax, brazilianul considerat noul Neymar. De asemenea, Xavi dorește și un atacant central, iar președintele clubului îl propune pe Erling Haaland, în ciuda situației economice precare de la Barcelona. Laporta vrea să joace cartea Mino Raiola, agentul norvegianului, pentru a îl convinge pe starul lui Dortmund să ajungă la echipa sa. De asemenea, Laporta dorește ca noul număr 10 de pe Camp Nou să fie un jucător care să devină un adevărat ambasador global al brandului Barcelona.

Xavi are și o surpriză pentru Laporta, dacă va ajunge pe banca Barcelonei

Potrivit El Nacional, Xavi a surprins conducerea Barcleonei, în special pe Joan Laporta, cu faptul că nu se va opune în cazul unei despărțiri de vreunul dintre veteranii catalanilor, în cazul în care dintr-o eventuală despărțire ar beneficia din punct de vedere financiar clubul.
Astfel, Xavi ar fi de acord cu despărțirea unor veterani care nu doar i-au fost coechipieri în perioada petrecută pe Camp Nou, dar și prieteni, precum Jordi Alba, Pique, Sergi Roberto sau Sergio Busquets. De asemenea, Xavi și-ar fi dat acceptul și pentru despărțirea de Ousmane Dembele, jucător măcinat de accidentări și care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor catalanilor.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36