Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, despre principala problemă a Barcelonei după eliminarea din Champions League

Bianca Dumitru

Publicat 12/12/2021 la 14:20 GMT+2

Barcelona a fost eliminată în această săptămână din Champions League, catalanii fiind învinși în ultima etapă a grupelor de Bayern, scor 3-0. Xavi a anunțat acum, înaintea partidei cu Osasuna, că jucătorii săi sunt demoralizați, nemaiavând încredere în ei după eșecul din Europa.

Xavi - FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

După eliminarea din Champions League, Barcelona va juca astăzi, în deplasare, pe terenul celor de la Osasuna, într-un meci contând pentru a 17-a etapă din La Liga. Înaintea partidei, antrenorul catalanilor a vorbit despre care este starea jucătorilor săi după meciul cu Bayern Munchen.
Xavi a declarat, la conferința de presă, că fotbaliștii se confruntă cu o problemă psihologică, pierzându-și încrederea în forțele proprii ca urmare a evoluțiilor slabe ale echipei în grupele celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
"Simt că jucătorii trebuie să-și revină în fire. Sunt descurajați. Este mai mult o problemă psihologică decât una fotbalistică. Cred că acest grup are mare potențial, putem să facem mai multe, asta e clar. Dar trebuie să creadă și ei asta, iar de acest lucru trebuie să mă ocup eu.
Urmărim multe filmări și putem vedea că ne-am îmbunătățit la multe aspecte. Îi încurajăm să facă lucruri, să îndrăznească, să fie curajoși, pentru că, până la urmă, asta e Barcelona. Cred că am mai spus-o de câteva ori, 6 sau 7 din 10 nu e suficient, trebuie să aspiri la excelență. E bine și dacă te remarci și atât, dar aici trebuie să țintești mereu către excelență", a declarat Xavi înainte de meciul cu Osasuna.
Citește și:

Xavi taie în carne vie după eliminarea din Champions League

Barcelona a ratat calificarea în optimile Champions League, după 3-0 la Munchen, cu Bayern. Catalanii trebuie acum să strângă rândurile și să reconstruiască, iar proiectul lui Xavi se va baza pe mulți tineri, care, în 2-3 ani, să crească și să readucă echipa în elită. Formația blaugrana are în Ansu Fati, Pedri sau Gavi vârfurile unei generații de excepție de la La Masia, însă aceștia au nevoie de timp și trebuie să nu se pună presiune pe ei.
"Începe o nouă etapă în istoria noastră", a confirmat Xavi după înfrângerea din ultima etapă a grupelor Champions League, lăsând de înțeles că vor avea loc multe schimbări în viitorul apropiat.
Ca atare, presa spaniolă anunță o adevărată revoluție în lotul Barcelonei, cel puțin 3 jucători urmând să plece încă din iarnă. La finalul stagiunii se va trage linie, urmând ca și alți fotbaliști să plece. Se speră aducerea unui tânăr extrem de valoros, care să ajute la reconstrucție, Haaland fiind în pole-position. Totuși, trebuie spus că e greu de crezut că un fotbalist care are cota vârfului lui Dortmund va alege un club aflat într-o situație atât de delicată, în contextul în care pe urmele lui sunt cele mai bune formații din lume.
La capitolul plecări, lucrurile sunt clare. Primul pe lista indezirabililor lui Xavi este Luuk de Jong. Fotbalistul rezervă la Sevilla și care era foarte aproape să ajungă la modesta Mallorca, a fost "panic buy-ul" lui Koeman în ultima zi de transferuri. După ce Barcelona a renunțat la Griezmann, împrumutat la Atletico Madrid, stafful tehnic a înțeles că e nevoie de întăriri în atac, în contextul în care la vremea respectivă Aguero și Ansu Fati erau accidentați. S-a ajuns astfel la o variantă pe care nimeni nu a înțeles-o: o rezervă de la o formație mai slab cotată.
Ușa i se va arăta și lui Samuel Umtiti, fotbalist care impresiona în 2016, dar care în ultimii ani a evoluat foarte puțin din cauza accidentărilor. Și acestuia îi va fi reziliat contractul, urmând a putea semna din ianuarie cu alt club din postura de jucător liber.
Lucrurile se schimbă, însă, când vine vorba de Sergi Roberto, Ousmane Dembele și Lenglet, Barcelona sperând să obțină sume de bani importante în iarnă pentru aceștia, astfel încât lotul să fie întărit cu fotbaliștii doriți de Xavi (sau antrenorul care va veni).
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo