Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi Hernandez a oferit prima reacție despre posibilitatea de a deveni antrenorul Barcelonei

Nicu Savin

Publicat 28/10/2021 la 20:20 GMT+3

Xavi este considerat marele favorit să-l înlocuiască pe Ronald Koeman pe banca Barcelonei, dar mutarea nu se va putea produce atât de ușor. Deși presa din Spania a scris că fostul mare fotbalist și-a dat un acord de principiu pentru a prelua clubul său de suflet, acesta nu a dorit să comenteze prea multe pe acest subiect.

Xavi Hernández (Al Sadd, FOTO Twitter @AlsaddSC)

Credit imagine: Twitter

Joan Laporta a decis să-l demită pe Ronald Koeman după eșecul înregistrat pe terenul celor de la Rayo Vallecano, scor 0-1. Prima opțiune a șefilor de pe Camp Nou pentru înlocuirea olandezului este Xavi Hernandez, fostul mare fotbalist al Barcelonei, care în prezent antrenează la Al Sadd, în Qatar.
Tocmai faptul că se află sub contract reprezintă singurul impediment în realizarea mutării, deși presa iberică a scris astăzi că Xavi și-a dat acordul de principiu pentru a prelua echipa sa de suflet. Oficialii Barcelonei încearcă să-l convingă să accepte cât mai repede oferta, dar fostul jucător nu dorește o despărțire bruscă de actuala sa echipă, având o relație foarte bună cu oamenii din Qatar.
Xavi a susținut astăzi conferința de presă de dinaintea partidei pe care actuala sa echipă o va juca în etapa a 8-a a campionatului din Qatar, contra celor de la Al Ahli Doh, și a evitat să vorbească concret despre preluarea Barcelonei.
"Sunt focusat pe munca mea la Al Sadd și nu vreau să vorbesc despre nimic altceva. Vreau doar să rămânem neînvinși.", a spus Xavi.
Cu Xavi la timonă, Al Sadd are victorii pe linie în primele 7 etape a campionatului, având 3 puncte avans dață de ocupanta locului secund, Al Duhail. Xavi antrenează din 2019 la Al Sadd și a câștigat 7 trofee cu echipa din Golf, cel mai important fiind titlul în sezonul precedent.
Citește și:

Sergi Barjuan, numit interimar la Barcelona

Cel mai probabil, Xavi o va prelua pe Barcelona în pauza competițională din noiembrie, iar până atunci echipa va fi condusă de Sergi Barjuan, care până în prezent era antrenorul echipei secunde.
Sergi va sta cu siguranță pe banca Barcelonei la meciul cu Deportivo Alaves, programat duminică, și sunt șanse mari să o facă și la duelurile de săptămâna viitoare cu Dinamo Kiev (Champions League), respectiv Celta Vigo. Apoi urmează pauza internațională, când ar urma ca Xavi să ajungă la cârma echipei, astfel că debutul acestuia pe banca tehnică a Barcelonei ar urma să aibă loc la derby-ul local cu Espanyol, programat pe 20 noiembrie.
Alegerea lui Sergi Barjuan pentru postul de interimar este una logică pentru Barcelona. Acesta este un jucător emblematic pentru catalani, fiind crescut în academia clubului și jucând în cea mai mare parte a carierei pe Camp Nou. De altfel, doar în ultimii 3 ani din carieră Sergi a jucat pentru un alt club, Atletico Madrid.
Sergi și-a început cariera de antrenor tot la Barcelona, pregătind din 2009 până în 2011 echipa U18 a catalanilor. Ulterior a avut experiențe la echipe mai mici din Spania precum Recreativo Huelva, Almeria sau Mallorca, dar și o aventură în afara Spaniei, la ZJ Greentown, în liga a 2-a din China. Începând din iulie 2021, Sergi a preluat echipa secundă a Barcelonei, care joacă în Liga a 3-a din Spania, ocupând momentan poziția a 11-a după 9 etape disputate.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo