Xavi Hernandez a reușit repede să revitalizeze Barcelona, iar rezultatele bune de la venirea sa pe bancă nu au fost întâmplătoare, ci au venit în urma unui fotbal agreabil, care a adus aminte de perioadele de glorie ale clubului catalan.
Câștigarea Europa League este singurul obiectiv major pe acest final de sezon, deoarece titlul pare acontat de Real Madrid. Catalanii au remizat la Frankfurt, în prima manșă a sferturilor de finală, astfel că trebuie să câștige pe Camp Nou pentru a ajunge în semifinale.
La conferința de presă de dinaintea meciului de joi, Xavi a fost rugat să comenteze calificarea Realului în semifinalele Champions League. Madrilenii au suferit serios în returul cu Chelsea și au fost la câteva minute de eliminare, deși se impuseseră în tur cu 3-1. Xavi nu a ezitat să afirme că la Barcelona contează și impresia lăsată pe teren, dincolo de rezultate, iar istoria clubului obligă echipa sa să presteze un fotbal estetic, care să încânte publicul.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM 10 ORE
"Real Madrid s-a calificat deși nu a jucat bine? La Barcelona, istoria ne cere să jucăm bine. De 40 de ani s-a creat această idee și suntem obligați să câștigăm jucând bine. Nu știu cum e la Real Madrid, nu am trăit acolo și nu le cunosc istoria, dar la Barcelona mereu trebuie să joci bine. Trebuie să fim excelenți în toate. De aceea Barcelona este cel mai dificil club din lume, cel mai exigent, nu există excepție.", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Ancelotti a recunoscut că Realul a suferit cu Chelsea

La finalul partidei cu Chelsea, antrenorul antrenorul lui Real Madrid a vorbit despre prestația jucătorilor săi. Carlo Ancelotti a spus că cei de la Real Madrid s-au relaxat după victoria cu 1-3 din tur, motiv pentru care au avut o evoluție mai slabă în primele 90 de minute pe Bernabeu.
Tehnicianul a recunoscut că ar fi putut rata calificarea în ciuda rezultatului bun din prima manșă, dar s-a arătat încântat de "magia" care i-a dus mai departe.
"Am suferit foarte mult, cred că nu am fost foarte hotărâți să atacăm și să marcăm pentru că nu aveam nevoie. La 0-3, am reușit să ne eliberăm și magia stadionului a ieșit la suprafață, magia acestui club. Ei au spus că echipele din Spania sunt inferioare celor din Anglia, dar iată că două cluburi spaniole au ajuns în semifinale", a declarat Carlo Ancelotti.
În semifinalele Champions League, Real Madrid o va înfrunta pe învingătoarea din sfertul Atletico Madrid - Manchester City (0-1 în tur), care se dispută în această seară, de la ora 22:00.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
IERI LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00