Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi le-a cerut șefilor să înceapă asaltul! Cei doi fotbaliști pentru care Barcelona va începe negocierile

Bianca Dumitru

Publicat 30/11/2021 la 20:03 GMT+2

Barcelona are nevoie de întăriri în departamentul ofensiv, iar Xavi a pus ochii pe mai mulți atacanți. Potrivit presei internaționale, antrenorul le-a cerut deja șefilor săi de pe Camp Nou să înceapă negocierile pentru transferurile lui Dani Olmo și Karim Adeyemi.

Xavi lors de sa présentation comme nouvel entraîneur du Barça le 8 novembre 2021 au Camp Nou

Credit imagine: Getty Images

Barcelona suferă serios în zona ofensivă, iar ieșirea lui Sergio Aguero din circuit îi obligă pe catalani să transfere un atacant în perioada de mercato din iarnă. După ce a întocmit o listă de 10 jucători pe placul său, pe care se află mai mulți atacanți, Xavi le-a cerut șefilor să demareze negocierile pentru doi dintre ei.
Potrivit jurnaliștilor de la El Nacional, antrenorul le-a transmis oficialilor de pe Camp Nou să ia legătura cât mai curând cu reprezentanții lui Dani Olmo, pe care și-l dorește la echipă cât mai curând. Fotbalistul se află și în atenția celor de la Real Madrid, iar Xavi nu vrea să-i rateze transferul în fața marilor rivali.
Cei de la publicația spaniolă As au scris recent că Mateu Alemany, CEO-ul Barcelonei, se află în contact permanent cu unul dintre agenții lui Olmo, care i-a spus că echipa blaugrana este principala opțiune a fotbalistului. Cei de la RB Leipzig nu vor să îi dea drumul lui Dani Olmo până la finalul acestui sezon, urmând a-i negocia transferul abia în vara anului 2022.
Un alt fotbalist pe care Xavi îl vrea pe Camp Nou este Karim Adeyemi, care a impresionat în această stagiune, aflându-se acum în atenția mai multor echipe importante din Europa. Conform jurnaliștilor de la Sky Sports, pentru fotbalistul german cu origini românești catalanii sunt dispuși să achite până la 40 de milioane de euro, sumă despre care s-a scris că ar reprezenta clauza de reziliere din contractul lui Adeyemi.
Oficialii clubului blaugrana le-ar fi transmis deja oferta lor celor de la RB Salzburg, dar rămâne de văzut ce își dorește atacantul în vârstă de 19 ani, care mai este dorit, printre altele, și la Bayern Munchen și Atletico Madrid.

Prima ofertă făcută de Barcelona pentru un atacant dorit de Xavi

Potrivit presei internaționale, oficialii Barcelonei au demarat deja negocierile pentru unul dintre atacanții doriți de Xavi. Este vorba despre Arthur Cabral, brazilianul de 23 de ani al elvețienilor de la FC Basel. Conform publicației Goal din Brazilia, atacantul a fost recomandat de către Deco, fostul jucător al Barcelonei care în prezent este recrutor de talente în Brazilia pentru gruparea blaugrana.
Sursa citată notează că Deco a purtat discuții cu reprezentanții jucătorului și acesta ar fi încântat de un transfer la Barcelona, dar rămâne de văzut dacă cei de la Basel vor accepta oferta. Catalanii oferă 15 milioane de euro pentru fotbalist, dar vor să plătească această sumă în 3 tranșe de câte 5 milioane, variantă neagreată de oficialii elvețienilor.
Negocierile cu siguranță vor continua, dar Barcelona trebuie să se grăbească, deoarece și West Ham United este pe urmele lui Cabral. Tranferat de Basel de la Palmeiras în vara anului trecut, Cabral a explodat în prima parte a acestui sezon. În cele 26 de meciuri jucate în toate competițiile, atacantul a marcat 25 de goluri și a dat 8 pase decisive, atrăgând repede atenția marilor echipe din Europa.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo