Xavi a fost prezentat astăzi ca antrenor la FC Barcelona. Noul antrenor al catalanilor a susținut o amplă conferință de presă în care a vorbit pe larg despre mai multe subiecte.
Xavi a recunoscut că a fost ofertat de Barcelona și în trecut, dar a refuzat, considerând că nu era momentul potrivit pentru a face acest pas. Totuși, fostul mare jucător al catalanilor a punctat că prioritatea sa numărul unu a fost să devină antrenorul echipei sale de suflet și pentru asta a refuzat propunerea de a prelua naționala Braziliei.
"Sunt foarte încântat de modul în care m-au primit suporterii. Sunt foarte entuziasmat și dornic să încep să vorbesc cu jucătorii. Știu că este o perioadă dificilă, atât economic, cât și sportiv, dar am dorința și entuziasmul de a reuși și le voi cere jucatorilor sa fie exigenti, pentru ca suntem Barcelona, cel mai bun club din lume.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Au mai fost două oferte până acum, dar atât eu cât și familia aveam nevoie de o marjă mai mare. Prima a fost în ianuarie, iar a 2-a în vară. Erau prea multe incertitudini și pur și simplu am simțit că nu este momentul. Apoi a venit telefonul de la Joan, despre care am spus mereu că este cel mai bun președinte din istoria clubului și am considerat că a sosit momentul să fac acest pas.
Da, este adevărat că am avut o ofertă de la Federația Braziliană. Urma să fiu secundul lui Tite și după Cupa Mondială din Qatar să devin principal. Am refuzat pentru că scopul meu era să ajung la Barcelona.", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Xavi: "Reînnorirea contractului lui Dembele este o prioritate"

Vorbind despre echipă, Xavi s-a arătat entuziasmat de multitudinea de jucători tineri de mare perspectivă pe care îi va avea sub comandă și nu s-a ferit să afirme că rămânerea lui Dembele la club trebuie să fie o prioritate a conducerii.
"Avem o generație spectaculoasă de jucători, dar ei sunt foarte tineri. Fiecare joc este o finală și trebuie să-i ajut. Riqui Puig, Ansu Fati, Nico Gonzalex, Gavi, Oscar Mingueza, toți trebuie să se simtă fericiți. La asta trebuie să contribuie și jucătorii cu experiență. Am o relație bună cu toți căpitanii. Am vorbit deja cu o parte din ei. Le voi da putere mare în vestiar și împreună îi vom ajuta pe cei tineri. Avem o echipă de mare talent și îmi voi da viața ca lucrurile să funcționeze.
Da, pentru mine Dembele poate să fie cel mai bun jucător din lume pe postul său. Dar trebuie să lucrezi cu el și să știi ce să-i ceri. Totul va depinde de el. Acum este puțin accidentat, dar prelungirea contractului său este o prioritate pentru mine.", a adăugat Xavi.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46