Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, reacție de mare antrenor după ce Barcelona a surclasat-o pe Real Madrid în El Clasico

Nicu Savin

Publicat 21/03/2022 la 00:37 GMT+2

Xavi Hernandez a avut un discurs echilibrat după succesul uriaș al Barcelonei pe terenul marii rivale Real Madrid. Antrenorul catalanilor a recunoscut că jucătorii săi l-au surprins prin evoluția excelentă, dar a subliniat că nu e prea mult timp de sărbătoare și că echipa trebuie să continue să muncească intens în perioada următoare.

Xavi

Credit imagine: AFP

Barcelona a făcut un meci mare contra lui Real Madrid și i-a aplicat o corecție marii rivale chiar pe Santiago Bernabeu. Aubameyang cu o dublă, Araujo și Ferran Torres au marcat golurile unei victorii extrem de categorice, la care nici cei mai înfocați fani ai catalanilor nu ar fi sperat înaintea disputei.
La final, entuziasmul a fost la cote înainte în tabăra Barcelonei. Xavi s-a arătat chiar uimit că echipa sa a dominat Realul într-o asemenea manieră deși a jucat la mijlocul săptămânii în Europa League, dar a oferit și o monstră de modestie, spunând că e nevoie de multă muncă în continuare.
"Este o zi plăcută pentru fanii Barcelonei. Am fi putut chiar să înscriem mai multe goluri. Nu ne așteptam să fim atât de superiori pe stadionul lor. Au avut o săptămână de odihnă, în timp ce noi am ajuns vineri din Turcia. Am făcut un meci spectaculos și plec foarte mulțumit.
Am fost cu mult superiori Realului, în joc și rezultat și plecăm cu o satisfacție extraordinară și cu un zâmbet larg. Dar trebuie să continuăm să muncim cu toată smerenia din lume. Sărbătorim victoria astăzi și apoi începem să ne gândimla meciurile cu Sevilla cele din Europa League", a declarat Xavi, , citat de Mundo Deportivo.
După victoria Barcelonei, Xavi a devenit doar al 3-lea antrenor din istoria catalanilor care câștigă primul său El Clasico la o diferență de minim 4 goluri. Primii doi fuseseră slovacul Ferdinand Daucik (7-2 în 1951) și argentinianul Helenio Herrera (4-0 în 1959).
Citește și:

Barcelona încă speră la titlu

Sergio Busquets s-a arătat și el satisfăcut de jocul prestat și a admis că Barcelona nu renunță să spere la titlu, deși a recunoscut că șansele sunt reduse.
"A fost meciul nostru. Am fost protagoniști, am ținut de minge, am fost peste tot. Știam că dacă ne facem jocul rezultatul va veni. Totul a decurs bine şi am fi putut chiar să înscriem mai multe goluri. În Supercupă ne-au pus multe probleme, dar azi am controlat totul pe teren. Sunt foarte fericit.
Dacă avem cea mai mică șansă la titlu, vom încerca să ne agățăm de ea. Este foarte greu, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Mai întâi trebuie să ajungem pe locul doi, dar noi trebuie să ne gândim la câștigarea titlurilor și la obiective mari, suntem Barca", a spus Busquets
În urma rezultatului din această seară, echipa blaugrana a urcat pe locul 3 în clasamentul din La Liga, cu 54 de puncte, fiind la egalitate cu Atletico Madrid, care are, însă, un meci în plus disputat. Real Madrid continuă să fie lider în campionatul Spaniei, având 66 de puncte, cu 9 puncte peste echipa de pe locul 2, Sevilla.
După pauza cauzată de meciurile echipelor naționale, echipa lui Carlo Ancelotti va juca pe terenul celor de la Celta Vigo, în timp ce Barcelona va primi vizita Sevillei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo