Barcelona a făcut un meci mare contra lui Real Madrid și i-a aplicat o corecție marii rivale chiar pe Santiago Bernabeu. Aubameyang cu o dublă, Araujo și Ferran Torres au marcat golurile unei victorii extrem de categorice, la care nici cei mai înfocați fani ai catalanilor nu ar fi sperat înaintea disputei.
La final, entuziasmul a fost la cote înainte în tabăra Barcelonei. Xavi s-a arătat chiar uimit că echipa sa a dominat Realul într-o asemenea manieră deși a jucat la mijlocul săptămânii în Europa League, dar a oferit și o monstră de modestie, spunând că e nevoie de multă muncă în continuare.
"Este o zi plăcută pentru fanii Barcelonei. Am fi putut chiar să înscriem mai multe goluri. Nu ne așteptam să fim atât de superiori pe stadionul lor. Au avut o săptămână de odihnă, în timp ce noi am ajuns vineri din Turcia. Am făcut un meci spectaculos și plec foarte mulțumit.
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
IERI LA 17:00
Am fost cu mult superiori Realului, în joc și rezultat și plecăm cu o satisfacție extraordinară și cu un zâmbet larg. Dar trebuie să continuăm să muncim cu toată smerenia din lume. Sărbătorim victoria astăzi și apoi începem să ne gândimla meciurile cu Sevilla cele din Europa League", a declarat Xavi, , citat de Mundo Deportivo.
După victoria Barcelonei, Xavi a devenit doar al 3-lea antrenor din istoria catalanilor care câștigă primul său El Clasico la o diferență de minim 4 goluri. Primii doi fuseseră slovacul Ferdinand Daucik (7-2 în 1951) și argentinianul Helenio Herrera (4-0 în 1959).
Citește și:
SCANDAL URIAȘ DUPĂ VICTORIA FCSB-ULUI DE LA ARGEȘ! FLORIN TĂNASE, LOVIT DE UN OFICIAL AL PITEȘTENILOR

Barcelona încă speră la titlu

Sergio Busquets s-a arătat și el satisfăcut de jocul prestat și a admis că Barcelona nu renunță să spere la titlu, deși a recunoscut că șansele sunt reduse.
"A fost meciul nostru. Am fost protagoniști, am ținut de minge, am fost peste tot. Știam că dacă ne facem jocul rezultatul va veni. Totul a decurs bine şi am fi putut chiar să înscriem mai multe goluri. În Supercupă ne-au pus multe probleme, dar azi am controlat totul pe teren. Sunt foarte fericit.
Dacă avem cea mai mică șansă la titlu, vom încerca să ne agățăm de ea. Este foarte greu, dar în fotbal se poate întâmpla orice. Mai întâi trebuie să ajungem pe locul doi, dar noi trebuie să ne gândim la câștigarea titlurilor și la obiective mari, suntem Barca", a spus Busquets
În urma rezultatului din această seară, echipa blaugrana a urcat pe locul 3 în clasamentul din La Liga, cu 54 de puncte, fiind la egalitate cu Atletico Madrid, care are, însă, un meci în plus disputat. Real Madrid continuă să fie lider în campionatul Spaniei, având 66 de puncte, cu 9 puncte peste echipa de pe locul 2, Sevilla.
După pauza cauzată de meciurile echipelor naționale, echipa lui Carlo Ancelotti va juca pe terenul celor de la Celta Vigo, în timp ce Barcelona va primi vizita Sevillei.
Liga
Barcelona, aproape de a semna un contract de 200 de milioane de euro! Ce lovitură vor da catalanii
13/05/2022 LA 14:25
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29