Cu acordul lui Xavi, Dani Alves a revenit la Barcelona. Brazilianul se va alătura antrenamentelor începând de săptămâna viitoare, dar nu va putea juca până în ianuarie. La 38 de ani, fundaşul brazilian era liber de când contractul cu Sao Paulo FC a fost reziliat în luna septembrie. Dani Alves a câștigat titlul olimpic în acest an și a mai jucat la FC Barcelona timp de 8 ani, în perioada 2008-2016.
Aducerea lui Dani Alves la Barcelona este doar primul pas făcut de Xavi în noua eră care a început pe Camp Nou, asta pentru că mai multe surse din presa spaniolă transmite faptul că următoarea țintă a tehnicianului ar fi o nouă repetriere, cea a lui "Thiago Alcantara". Folosit prea puțin de Klopp la Liverpool, fiind accidentat o lungă perioadă de timp, mijlocașul spaniol pare să nu se mai bucure de fotbal pe Anfield, astfel că Xavi are de gând să-l aducă în La Liga.
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
26/05/2022 LA 11:28

Thiago Alcantara, noua țintă a lui Xavi la Barcelona

Informația potrivit cărea Xavi e interesat de Thiago Alcantara a fost prezentată de Sky Sports. Fostbalistul în vârstă de 30 de ani, care s-a alăturat lui Liverpool sezonul trecut, nu s-a adaptat în Premier League, iar acum are șansa să ajungă într-un campionat pe care-l cunoaște foarte bine.
E adevărat că Xavi are la dispoziție o mulțime de opțiuni la mijlocul terenului, inclusiv Pedri, Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Nico și Gavi, dar se pare că noul antrenor al catalanilor este dornic să aducă la echipă un fotbalist experimentat așa cum este Thiago, pe care îl cunoaște bine din perioada în care jucau împreună la Barcelona. Totuși, aducerea lui Thiago la Barca nu va fi la fel de ușoară precum a fost cea a lui Dani Alves. Mijlocașul este sub contract la Liverpool până în 2024.
Thiago Alcantara a părăsit Barcelona în vara anului 2013, după ce a câștigat Campionatul European Under-21 cu Spania. În acel moment, Sergio Busquets, Andrés Iniesta, Xavi și Cesc Fabregas îi făceau concurență la club și a decis să plece la Bayern Munchen. A continuat să lucreze sub conducerea lui Pep Guardiola acolo și a avut mare succes cu gigantul din Bundesliga. Opt ani mai târziu, Thiago ar putea fi pregătit să revină pe Camp Nou.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Cifre senzaționale pentru Thiago Alcantara împotriva lui Everton! Ce a reușit mijlocașul spaniol
25/04/2022 LA 09:30
Fotbal
Barcelona, ce lovitură pentru Liverpool! Super-transferul dorit cu orice preț de Xavi pe Camp Nou
13/11/2021 LA 08:18