Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi și-a făcut lista de dorințe pentru perioada de mercato din vară! Ce fotbaliști vrea pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Publicat 12/04/2022 la 10:27 GMT+3

Oficialii Barcelonei vor avea mult de lucru în perioada de mercato din această vară, Xavi dorindu-și să întărească echipa pentru a se putea lupta sezonul viitor pentru cele mai importante trofee. Antrenorul și-ar fi făcut deja lista cu jucătorii pe care îi vrea pe Camp Nou.

Xavi - FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona s-a schimbat foarte tare după ce Xavi i-a luat locul lui Ronald Koeman pe banca tehnică. Antrenorul vrea ca echipa să se lupte în următoarea stagiune pentru cele mai importante trofee puse în joc, astfel că șefii de pe Camp Nou vor trebui să facă mai multe transferuri în perioada de mercato din vară.
Potrivit presei din Spania, Xavi le-ar fi prezentat deja oficialilor clubului blaugrana lista cu fotbaliștii pe care și-i dorește în lot. Unul dintre ei este Robert Lewandowski, care ar fi ajuns deja la un acord cu Barcelona, urmând a semna un contract valabil 3 ani.
Catalanii au nevoie de întăriri și în plan defensiv, Neto urmând a se despărți de club. Xavi se gândește să-l readucă la echipă pe Inaki Pena, goalkeeper-ul pe care Barcelona l-a împrumutat la începutul acestui an la Galatasaray până la finalul sezonului, dar antrenorul îl mai are în vizor și pe Stole Dimitrievski, portarul celor de la Rayo Vallecano.
În plus, pe lângă jucătorii cu care catalanii au ajuns deja la un acord în privința transferurilor de la finalul actualei stagiuni, Xavi mai are câteva ținte. Una dintre ele este Javi Galan, fundașul de 27 de ani al celor de la Celta Vigo, care ar putea fi adus la Barcelona pentru o sumă relativ mică de bani.
Conform jurnaliștilor de la El Nacional, tehnicianul echipei blaugrana ar mai putea beneficia și de alte mutări importante, la care nici nu se gândește în acest moment, dar totul va depinde de situația economică a clubului și de jucătorii pe care vor reuși să-i vândă după încheierea acestui sezon.
Citește și:

Barcelona îl vrea și pe Joao Felix de la Atletico Madrid

Presa din Spania a anunțat recent și că oficialii catalanilor sunt cu ochii și pe Joao Felix, atacantul lui Atletico Madrid. Jurnaliștii publicației catalane Sport au scris că agentul fotbalistului portughez, Jorge Mendes, lucrează intens pentru ca Joao Felix să fie lăsat să plece de sub comanda lui Diego Simeone, chiar dacă acesta mai are contract cu campioana en-titre din La Liga până în 2026.
Pentru a-i convinge pe madrileni să renunțe la Felix, impresarul este pregătit să aducă pe Wanda Metropolitano trei atacanți pe care îi reprezintă. Este vorba despre Goncalo Guedes, jucătorul Valenciei, Adama Traore, fotbalistul împrumutat la Barcelona de Wolverhampton, și Trincao, care a fost împrumutat în acest sezon de Barcelona la Wolves.
Acești trei jucători de atac ar avea în total o valoare de piață de 90 de milioane de euro, cu 20 de milioane de euro mai mare decât a lui Joao Felix, care este cotat de site-ul transfermarkt.com la 70 de milioane de euro.
În plus, conform sursei citate, în transferul portughezului la Barcelona ar putea fi inclus și Antoine Griezmann. Atletico Madrid trebuie să plătească 40 de milioane de euro în schimbul francezului împrumutat în această stagiune pe Wanda Metropolitano, dar catalanii ar fi dispuși să renunțe la o parte din această sumă dacă și madrilenii le vor face o reducere pentru Joao Felix.
Lusitanul de 22 de ani este jucătorul lui Atletico Madrid din 2019, când a fost transferat de la Benfica pentru 127,2 milioane de euro. În această stagiune, Felix a reușit 10 goluri în toate competițiile în tricoul campioanei din La Liga.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo