Real Madrid - Barcelona este cel mai așteptat meci de la finalul acestei săptămâni. Confruntarea de pe Santiago Bernabeu se anunță una de zile mari, ținând cont că ambele echipe traversează o formă de vis.
Înaintea partidei, antrenorul catalanilor a prefațat duelul, explicând ce înseamnă pentru el un El Clasico și ce le-a transmis fotbaliștilor săi. Xavi a spus și că, din punctul său de vedere, Real Madrid este favorită, așa cum o arată și clasamentul.
"Este un meci foarte special. Ne așteaptă un joc dur și complicat. A juca acolo este întotdeauna dificil. Vom ataca și vom juca pentru a obține trei puncte.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM 3 ORE
Jucătorilor le-am transmis ideea noastră de joc, cu tot respectul față de rivali. Vrem să ne arătăm personalitatea. Vrem să ne impunem jocul și să fim calmi. Vor fi momente în care va trebui să fim mai calmi. Sunt în joc doar 3 puncte, nu este o finală.
Real Madrid este o echipă cameleonică. Nu putem ști ce ne așteaptă, dar vom încerca să avem mingea mult și să ne ducem la îndeplinire obiectivul. Jucând acasă, îmi imaginez că vor presa tot meciul. Trebuie să fim pregătiți pentru toate situațiile în care am putea fi puși.
Este un moment grozav pentru a ne confirma forma bună în care ne aflăm. Este un joc în care trebuie să arătăm personalitate, să arătăm care este stilul nostru. Dacă trebuie să spun care este echipa favorită, aceasta este Real Madrid, joacă acasă și e lider", a declarat Xavi.
Tehnicianul a comentat și absența lui Karim Benzema de la duelul de pe Santiago Bernabeu, lăudându-l pe francez pentru performanțele din ultimele sezoane.
"Dacă nu este cel mai bun număr 9 din Europa, este unul dintre cei mai buni. Este unul dintre cei mai buni din lume de 2 sau 3 ani. Absența lui nu ne schimbă abordarea, dar e clar că este o absență importnată pentru Real Madrid", a adăugat antrenorul catalanilor.
Citește și:

"Ușile Barcelonei îi vor fi mereu deschise"

În cadrul conferinței de presă dinaintea partidei din a 29-a etapă a La Liga, Xavi a vorbit și despre posibilitatea ca Lionel Messi să revină la Barcelona. Fostul fotbalist a punctat că argentinianul va avea mereu ușa deschisă pe Camp Nou și că nimeni nu trebuie să uite ce a făcut fostul decar pentru clubul blaugrana.
"Este cel mai bun din istorie și ușile lui Barcelonei îi vor fi mereu deschise. Atâta timp cât sunt antrenorul Barcelonei, poate să vină aici în fiecare zi. Cred că îi datorăm foarte multe. Dar are un contract cu PSG și nu putem spune mare lucru despre revenirea sa.
Dacă ar vrea să vină în fiecare zi să vadă antrenamentele și să vorbească cu mine, poate să o facă. Ce ne-a dat este de neprețuit", a conchis Xavi.
Duelul dintre Real Madrid și Barcelona este programat duminică, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
IERI LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00