Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, ultimatum pentru 5 fotbaliști de la Barcelona să-și găsească echipe în iarnă! Anunțul presei din Spania

Irina Aldea

Publicat 21/12/2021 la 16:56 GMT+2

Cinci fotbaliști din lotul actual al Barcelonei nu intră în planurile antrenorului pentru restul sezonului actual. Presa din Spania anunță că jucătorii au primit ultimatum de la Xavi să-și găsească echipe în fereastra de transferuri din iarnă.

Xavi

Credit imagine: Eurosport

Cotidianul AS anunță că se apropie momentul adevărului pentru Barcelona, clipa în care Xavi va avea în sfârșit libertatea de care are nevoie să înceapă reconstrucția unei echipe de-a dreptul decimată. În ianuarie, clubul trebuie să capete o altă față, iar Xavi a început deja să-și facă temele pentru a pune bazele unei reconstrucții cât mai înfloritoare pe Camp Nou.
De altfel, noul antrenor al Barcelonei ar fi luat deja primele decizii cu privire la jucătorii de care nu va mai avea nevoie la echipă. AS a dezvăluit numele fotbaliștilor care au primit ultimatum să-și găsească echipe în iarnă, în contextul în care nu ajută echipa, iar povara salarială este mult prea mare pentru potențialul actual al clubului din punct de vedere financiar. Este vorba despre Sergino Dest, Yusuf Demir, Luuk de Jong, Philippe Coutinho și Samuel Umtiti.

Xavi, primele decizii înainte de fereastra de transferuri din iarnă! 5 fotbaliști, OUT de la Barcelona

În cazul lui Sergino Dest, jurnaliștii spanioli scriu că fostul fotbalist al celor de la Ajax părea să aibă tot ce-i trebuie pentru a deveni viitorul Dani Alves, însă sosirea lui Xavi pe banca tehnică a catalanilor a reprezentat o veste mai puțin bună pentru jucător. Dest are probleme reale la înțelegerea jocului pozițional, iar la Munchen a demonstrat asta cu vârf și îndesat.
Pentru că nu a îndeplinit niciuna dintre dorințele lui Xavi, Dest a fost trecut pe lista jucătorilor care vor părăsi cel mai probabil clubul blaugrana în iarnă. Barcelona încearcă să obțină în schimbul lui Dest între 15 și 20 de milioane de euro, până ce cota de piață a fotbalistului nu va continua să scadă. Se pare că Bayern Munchen îl urmărește îndeaproape pe jucător, potrivit ultimelor informații apărute în presa din Germania.
Catalanii vor să renunțe la Yusuf Demir pentru că Barcelona va trebui să plătească 10 milioane de euro către Rapid Viena dacă fotbalistul mai joacă 10 meciuri cu prima echipă. Șefii de pe Camp Nou nici nu se gândesc să majoreze cheltuielile actuale, și așa foarte mari. În plus, în privința lui Luuk de Jong, Barcelona nu ia în calcul să-l păstreze, chiar dacă atacantul olandez este un exemplu de profesionist, iar munca sa la antrenament este impecabilă.
Premier League Today
Xavi este foarte mulțumit de dăruirea fotbalistului, dar internaționalul nu este atacantul de care Barcelona are nevoie. Problemele sale în stilul actual de joc au fost clar evidențiate împotriva Osasunei, unde, în ciuda faptului că a jucat întregul meci, nu a știut să se deplaseze între linii, sau să creeze spații și mai ales să marcheze. În acest moment, chiar și Ferran Jutgla este preferat de către Xavi.

Xavi începe reconstrucția la Barcelona în această iarnă

Philippe Coutinho este de departe cel mai flagrant caz, jucătorul cu cel mai important palmares din lot, aproape 22 de milioane de euro, care nu este titular, care nu poate fi decisiv și care nu mai intră în planurile antrenorului pe termen scurt sau mediu. Plecarea lui este prezentată ca fiind cea mai bună soluție pentru ca Barcelona să scape de povara salarială și să adopte cât mai bine posibil fair-play-ul financiar. Sub comanda lui Xavi a fost titluar într-un singur meci, împotriva lui Betis (0-1. Este considerat unul dintre marile fiasco-uri din istoria clubului, adus cu foarte mult entuziasm pe Camp Nou de către Bartomeu pentru aproape 130 de milioane de euro. Având contract până în 2023, acum atacantul brazilian este mai mult o problemă decât o soluție.
În plus, Samuel Umtiti este și el pe lista neagră a lui Xavi. Centralul francez este victima propriilor greșeli. Încăpățânarea sa de a nu fi operat la genunchiul stâng în urmă cu trei ani l-a condus în această fundătură de carieră. Având unul dintre cele mai mari salarii din echipă, el este acum ultimul fundaș central al echipei, care a jucat un singur meci în acest sezon. Având în vedere această situație, singura cale posibilă este părăsirea clubului. Totuși, pare greu pentru Barcelona să găsească un potențial cumpărător, asta pentru că mulți se referă la fotbalist ca la un "fost jucător".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo