Xavi a decis împreună cu conducerea Barcelonei ca Dembele să plece în cazul în care nu își va prelungi contractul cu catalanii, care expiră la vară.
Nu există opțiunea ca jucătorul să rămână în afara lotului pentru restul sezonului, lucrul acesta fiind confirmat chiar de Xavi, la conferința de presă premergătoare meciului cu Athletic Bilbao, din Copa del Rey.
Ousmane Dembele a primit mai multe oferte din partea Barcelonei încă din vara trecută pentru a continua pe Camp Nou, însă jucătorul le-a respins de fiecare dată.
Liga
"Noul" Bernabeu, o bijuterie! Facilitățile uluitoare pe care le va avea stadionul lui Real Madrid
ACUM 12 ORE

Dembele a primit un ultimatum din partea lui Xavi

Xavi, antrenorul Barcelonei, s-a declarat nemulțumit de situația complicată a lui Dembele și s-a săturat de pretențiile francezului, astfel acesta i-a transmis un ultimatum, ori își prelungește contractul și rămâne pe Camp Nou, ori pleacă, cel mai probabil în Premier League.
Barcelona traversează o perioadă nefastă atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv, iar plecarea lui Dembele ar elibera o parte din bugetul salarial.
"Fie își prelungește contractul, fie vom găsi o cale să plece. Până la urmă, clubul a decis că, dacă nu va prelungi înțelegerea, trebuie găsită o soluție.
Trebuie să facem ce este mai bine pentru club. Suntem într-o situație în care trebuie să fim foarte reci. Mateu Alemany discută cu el și cu reprezentanții săi de cinci luni.", a spus el, conform publicației spaniole Sport.
Întrebat dacă Dembele va evolua mâine, Xavi Hernández a dat asigurări că "mâine vom decide. Nu este o situație plăcută pentru nimeni, dar ceea ce este clar este că aici predomină interesele clubului."
Întrebat despre motivele pentru care Dembele nu vrea să-și reînnoiască contractul cu Barcelona, ​​Xavi Hernández a zâmbit și a precizat: "El îmi spune că vrea să continue, dar asta doar el știe. Mi-aș dori să o facă, desigur. Este un caz foarte complex.", a adăugat tehnicianul catalanilor.
Citește și:
Ousmane Dembele nu a închis posibilitatea unei prelungiri cu Barcelona în ultimele săptămâni."Nu stim ce vom face, nu s-a finalizat nimic. Dar liderii Barcei îl pierd singuri pe Ousmane. Am arătat din start că vrem să discutăm, cu condiții bineînțeles, dar fără să închidem ușa.", a concluzionat Sissoko, agentul jucătorului francez.
Barcelona va juca mâine, 20 ianuarie, împotriva lui Athletic Bilbao, în Copa del Rey și rămâne de văzut dacă Dembele va evolua în acest meci.
Liga
Sadio Mane a întărit "ruptura" dintre Lionel Messi și Barcelona
ACUM 16 ORE
Liga
FC Barcelona și-a lansat noul echipament de deplasare! Fanii, extaziați de design-ul spectaculos
ACUM 19 ORE