Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi vrea să transfere la Barcelona un atacant de la fosta sa echipă! Pe cine își dorește pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Actualizat 22/11/2021 la 11:46 GMT+2

Xavi s-a despărțit la începutul acestei luni de Al-Sadd, devenind antrenorul principal al Barcelonei. Potrivit presei din Spania, tehnicianul vrea să transfere un jucător din Qatar pe Camp Nou. Este vorba despre atacantul algerian Baghdad Bounedjah.

Xavi (FC Barcelona) / Liga

Credit imagine: Eurosport

Xavi a plecat la începutul lunii noiembrie de la Al-Sadd, revenind la Barcelona, acum în postura de antrenor. Tehnicianul s-a despărțit în lacrimi de gruparea din Qatar pe care a pregătit-o în ultimii doi ani și a rămas în relații foarte bune cu cei de la club.
Fiind conștient că are nevoie de întăriri pe Camp Nou, Xavi își face în aceste zile lista de transferuri pentru următoarea perioadă de mercato. Barcelona are mari probleme în departamentul ofensiv, transferul unui atacant fiind extrem de important în condițiile în care viitorul lui Sergio Aguero este incert, iar Braithwaite și Ansu Fati sunt accidentați.
Potrivit jurnaliștilor spanioli, antrenorul ar vrea să-l aducă la Barcelona pe unul dintre foștii săi jucători de la Al-Sadd. Cei de la publicația catalană Sport notează că antrenorul își dorește să obțină semnătura algerianului Baghdad Bounedjah, care a fost golgheterul echipei din Qatar în sezonul precedent. În plus, atacantul de 29 de ani a reușit, în această stagiune, în circa 700 de minute, 11 goluri și 3 assist-uri, fiind un jucător pe placul lui Xavi.
Bounedjah, care este cotat de site-ul transfermarkt.com la 6 milioane de euro, pare și o variantă accesibilă pentru catalani, care se confruntă cu probleme financiare importante. Algerianul mai are contract cu Al-Sadd până în vara anului 2024.

Xavi visează la titlul de campion al Spaniei

Barcelona a obţinut primul său succes sub conducerea noului său antrenor Xavi Hernandez, impunându-se la limită pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa concitadinei Espanyol, sâmbătă seara, într-o partidă contând pentru etapa a 14-a a campionatului de fotbal al Spaniei. Gruparea "blaugrana" a marcat golul victoriei prin olandezul Memphis Depay, care a transformat o lovitură de la 11 metri, în minutul 48.
Deși parcursul de până acum al formației de pe Camp Nou nu justifică un obiectiv foarte îndrăzneț, Xavi e extrem de optimist și a dezvăluit că speră să ia titlul la capătul acestei stagiuni. În sezonul trecut, Barcelona a avut de recuperat un ecart mult mai mare față de Atletico Madrid, iar în primăvară mulți cotau formația blaugrana drept principala favorită la titlu, după o cursă de urmărire importantă.
"De ce să nu ne luptăm pentru titlu în La Liga? Avem experienţa sezoanelor anterioare, când am recuperat mult puncte. Azi (n.r. sâmbătă seară) am avut atitudine, am depus un efort colectiv deosebit și ne-am sacrificat. Toate astea mă fac să mă simt optimist în privința titlului", a declarat Xavi.
Succesul din derbyul Catalunyei e unul extrem de important, iar noul staff tehnic a fost mulțumit, per ansamblu, de modul în care au răspuns jucătorii la indicațiile tehnico-tactice. Chiar și așa, Xavi a admis că drumul spre performanță e unul lung, fotbaliștii săi având nevoie de timp până să pună în practică fotbalul dorit de noul staff tehnic.
"Victoria ne aduce mult entuziasm și vitalitate, elemente esențiale pentru a depăși perioada grea avută. Am jucat bine 70-75 de minute, dar e nevoie să ne îmbunătățim. Sunt mulțumit de joc, per ansamblu, mai ales că Espanyol a dat o replică bună. Au fotbaliști grozavi, ca Raul de Tomas sau Darder și trebuie să vedem rezultatul de azi în perspectivă, adversara a făcut un meci foarte bun", a mai spus Xavi.
Pentru Barcelona, urmează un meci extrem de important, cu Benfica, în Champions League. În contextul în care în ultima etapă catalanii vor întâlni Bayern Munchen, un succes contra portughezilor e absolut necesar pentru a se califica în optimi de pe poziția a doua. Meciul este programat marți, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo