De mai bine de o săptămână, celebra publicație France Football a publicat lista lărgită a jucătorilor nominalizați pentru Balonul de Aur. Evident, șanse reale de a câștiga au doar câțiva dintre cei 30 de fotbaliști incluși pe lista respectivă, dar lupta este una pe muchie de cuțit, fiecare opțiune având atuurile sale.
Specialiștii au părerile împărțite și e greu de preconizat ce se va întâmpla în final. Există opinii că Messi ar merita trofeul deoarece în acest an a izbutit să câștige primul trofeu important cu naționala Argentinei. De asemenea, Kante sau Jorginho sunt printre numele tot mai des vehiculate, deoarece au fost piesele esențiale pentru Chelsea în parcursul devis din Champions League, cu un plus pentru italian, care a devenit și campion european în vara acestui an.
Lewandowski a doborât record după record la Bayern și polonezul este în măsură să viseze la câștigarea trofeului, mai ales că anul trecut era mare favorit, dar a ratat șansa pentru că titlul nu a fost acordat din cauza situației sanitare la nivel mondial.
Cupa Mondială FIFA
Deschamps a făcut lumină în cazul lui Benzema! Ce șanse are atacantul să revină la Mondial
29/11/2022 LA 12:26
Un alt jucător care apare tot mai des vehiculat este cel al lui Karim Benzema, poate și atorită formei de moment extraordinare. Francezul, despre care Ancelotti spunea că este ca vinul, întrucât cu înaintarea în vârstă devine mai bun, nu a câștigat nimic cu Real Madrid și a avut un parcurs modest cu Franța la EURO, dar impactul și reușitele sale îl plasează într-o poziție bună.
Marele Zinedine Zidane se numără printre cei care cred că Benzema ar trebui să câștige în acest an Balonul de Aur. Într-un interviu acordat recent presei franceze, fostul antrenor al lui Real Madrid a recunoscut că își dorește ca Benzema să fie desemnat cel mai bun fotbalist al lumii.
"A trecut mult timp (n.r - de când un jucător francez a câștigat ultima oară Balonul de Aur). Benzema merită să câștige acest trofeu. E un jucător incredibil, iar eu am avut onoarea să îl antrenez.Știe să facă de toate pe teren, iar anul acesta sper să fie răsplătit cu Balonul de Aur. E într-o formă grozavă. Eu i-aș da lui Balonul de Aur.", a spus Zidane pentru Telefoot, citat de as.com.
Însuși Zidane este ultimul francez care a câștigat Balonul de Aur, în 1998. Raymond Kopa, Muchel Platini (3 titluri) și Jean Pierre Papin sunt ceilalți 3 francezi care au câștigat de-a lungul istoriei renumitul trofeu.
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235745.png

Patrice Evra: "Spuneți-mi ce a făcut Messi tot anul cu FC Barcelona"

Chiar dacă Messi este considerat de către casele de pariuri printre marii favoriți la primirea trofeului, există tot mai mulți specialiști care consideră că argentinianul nu ar merita un al 7-le Balon de Aur al carierei.
Printre vocile importante din fotbal care cred că Messi nu merită Balonul de Aur în acest an se numără și Patrice Evra. Fostul jucător al lui Manchester United este recunoscut pentru lipsa de scrupule în declarații și a avut o reacție tranșantă pe acest subiect, declarându-se sătul ca starul argentinian să câștige acest trofeu.
"În opinia mea, Balonul de Aur trebuie să meargă la Jorginho sau Kante. M-am săturat să i-l tot dea lui Leo Messi. Vor spune că a câștigat Copa America, OK, e în regulă. Dar spuneți-mi ce a făcut Messi tot anul cu FC Barcelona", a spus Evra citat de Marca.
Messi a câștigat Cupa Regelui cu Barcelona în sezonul trecut, dar evoluțiile sale au fost doar pe alocuri strălucitoare, fapt pentru care catalanii nu au câștigat nici titlul în Spania și au fost eliminați prematur și din Champions League.
Cupa Mondială FIFA
Accidentarea lui Benzema, "gură de oxigen" pentru naționala Franței! Dezvăluirea făcută de L'Equipe
26/11/2022 LA 13:29
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Plusuri și minusuri după primă etapă a grupelor
25/11/2022 LA 06:09