Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A dispărut complet numărul 10 din fotbalul modern? Un fost star de la Real Madrid explică fenomenul

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/09/2022 la 15:56 GMT+3

Kaka, fost star al celor de la Real Madrid și AC Milan explică de ce a "dispărut" numărul 10 din fotbalul care se practică în ziua de azi. Decarul clasic din urmă cu 10-15 ani avea cu totul alte atribuții față de ce ne oferă acum.

Bilder des Tages - SPORT Fußball, WM Quali, Brasilien - Argentinien (161111) -- BELO HORIZONTE, Nov. 10, 2016 -- A boy wearing a combined T-shirt rides on his father s shoulder before the qualification match for the 2018 FIFA World Cup WM

Credit imagine: Le Buzz

Articol scris de Dani Morar
Kaka, fost jucător la Real Madrid, a acordat un interviu pentru spaniolii de la Marca, unde explică de ce a "dispărut" complet conceptul de număr 10 de pe terenul de fotbal. Brazilianul crede că jocul s-a schimbat mult față de acum 15 ani, când el făcea furori pentru AC Milan.
În zilele noastre, fotbalul este mult mai rapid, iar echipa trebuie să funcționeze foarte bine din punct de vedere colectiv, fără a se putea baza prea mult pe un singur creator de joc. Fundașii rapizi și puternici ar anihila destul de repede un astfel de joc în jurul unui decar, astfel că acest concept se găsește tot mai rar în fotbalul modern.
"Numărul 10 s-a pierdut complet. Jucătorii de acest tip sunt din ce în ce mai rari deoarece regulile jocului s-au cam schimbat. S-a schimbat modul de a juca.
Nu mai este atât de mult spațiu pentru atacurile centrale. Jucătorii de acum trebuie să stea bine din punct de vedere fizic și să joace foarte bine la offside. Îmi place mult cum se joacă la offside în ziua de azi, iar pentru a depăși apărarea e nevoie de mingi lungi sau de pase foarte precise", a spus Kaka în interviul acordat celor de la Marca.
Citește și:

Kaka a alergat în Maratonul de la Berlin, reușind un timp destul de bun

Kaka a luat parte la Maratonul Berlinului, reușind să încheie cursa în 3h38:06. Este o performanță mai bună decât ceea ce și-a propus balonul de aur din 2007, care spera să scoată un timp sub 3 ore și 40 de minute. Eliud Kipchoge a câștigat cursa de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul și-a îmbunătățit recordul din 2018 și a parcurs traseul în 2h01:39.
"Mereu mi-a plăcut să mă antrenez. Și când am părăsit fotbalul profesionist am continuat să o fac. Dar adevărul este că nu mai aveam un obiectiv. După ce am vorbit cu niște oameni din Brazilia, am decis să alerg un maraton.
În 2017 m-am retras și în 2018 încă participam la meciuri cu prietenii mei. Dar aveam nevoie de acea motivație suplimentară.A fost în 2019 când am decis să fac acel pas. La început am plănuit să debutez în 2020, dar pandemia mi-a pus în cale planurile. Timp de doi ani nu m-am antrenat suficient pentru a face față acestei provocări", a spus Kaka înaintea maratonului.
Brazilianul a cunoscut cele mai mari succese din cariera de fotbalist la AC Milan, acolo unde a cucerit Champions League și Serie A.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo