Articol scris de Răzvan Rădulescu
Carlo Ancelotti își pregătește cu atenție lotul înainte de startul sezonului competițional. Antrenorul italian se poate baza pe o linie de mijloc solidă și numeroasă pe parcursul unui sezon care va fi foarte lung. Madrilenii vor evolua în 62 de meciuri dacă vor ajunge până la finalul celor șase competiții la care vor participa.
Multă vreme, Real Madrid s-a bazat pe doar trei jucători în linia de mijloc. "Sfânta Treime", așa cum este recunoscută în presa spaniolă, este compusă din Luka Modric (36 de ani), Casemiro (30 de ani) și Toni Kroos (32 de ani). Totuși, jucătorul croat va împlini 37 de ani în luna septembrie, fiind cel mai în vârstă jucător din lotul "galacticilor", iar Toni Kroos, în vârstă de 32 de ani, este al treilea cel mai în vârstă de la Real Madrid, astfel spaniolii au nevoie de prospețime la mijlocul terenului.
Liga
"După Messi și Ronaldo, eram eu! Toți granzii mă voiau!" Dezvăluirea unui jucător liber de contract
IERI LA 20:14

Șase mijlocași și doar trei locuri la Real Madrid

Real Madrid evoluează în sistem cu trei mijlocași, iar transferul lui Tchouameni (22 de ani) și progresele arătate de Camavinga (19 ani) și Valverde (23 de ani), alături de Modric, Kroos și Casemiro au făcut din zona mediană a lui Real Madrid o competiție pentru locul de titular.
În ultimul sezon, Casemiro s-a confruntat cu o situație cu care era mai puțin obișnuit. Mijlocașul brazilian a fost scos devreme de pe teren de către Carlo Ancelotti în 14 din cele 46 de meciuri în care a început ca titular. O situație pe care Casemiro nu a întâlnit-o în "era Zidane". Fostul antrenor al lui Real Madrid l-a scos pe Casemiro de doar opt ori în 95 de partide.
Transferul lui Tchouameni îi va pune și mai multe probleme mijlocașului brazilian. Tchouameni a fost transferat vara aceasta de la Monaco pentru 80 de milioane de euro.
De cealaltă parte, Modric și Kroos, primul și al treilea cel mai în vârstă jucător de la Real, au avut situații asemănătoare. Croatul a fost schimbat de 26 de ori în 40 de partide în care a început ca titular, în timp ce jucătorul german a fost schimbat de 18 ori.
Citește și:

Valverde și Camavinga, progrese semnificative

Uruguayanul care evoluează și fundaș dreapta a fost al nouălea cel mai folosit jucător de la Real Madrid (2.860 minute). Jucătorul în vârstă de 23 de ani a început titular și în finala Champions League de la Paris. Internaționalul uruguayan este cotat la 70 milioane de euro conform Transfermarkt.
Eduardo Camaviga (19 ani) a fost adus în 2021 la Real Madrid de la Rennes pentru 31 de milioane de euro. Cotat de Transfermarkt la 55 de milioane de euro, Camavinga a jucat în Champions League împotriva lui PSG, Chelsea sau City.
Revenirea "galacticilor" în meciurile de Champions League cu City și Chelsea s-a produs fără Casemiro, Kroos sau Modric pe teren, dar cu Valverde și Camavinga în lotul condus de Ancelotti. Așadar, se anunță o competiție lungă între mijlocașii lui Real Madrid pentru un loc în primul 11.
"Galacticii" mai au de disputat trei meciuri amicale cu Barcelona, Club America și Juventus. Sezonul campioanei Spaniei începe pe 10 august când va juca pentru Super Cupa Europei împotriva nemților de la Eintracht Frankfurt.
Serie A
Inter s-a despărțit de Alexis Sanchez în mod oficial. Real Madrid, interesată de atacantul chilian
IERI LA 18:50
Liga
"UEFA o folosește pe Real Madrid pe post de cobai". Ce a pregătit forul pentru Supercupa Europei
04/08/2022 LA 08:49