Articol scris de Valentin Popescu
Internaționalul belgian a ajuns la Chelsea în 2019 cu așteptări incredibil de mari. Dar accidentările i-au spulberat speranțele avute la venirea în capitala Spaniei, el marcând doar de șase ori în 68 de apariții pentru club. Eden Hazard are o concurență serioasă pentru postul de atacant. Vinicius, Rodrigo sau Karim Benzema sunt preferații lui Ancelotti în acest sezon.

Ancelotti: "Utilizarea lui Eden Hazard ar fi dezechilibrat echipa"

Liga
Real Madrid are planuri mari! Bugetul impresionant de transferuri stabilit pentru vara viitoare
ACUM 7 ORE
În conferința de presă de la finalul meciului de duminică seară, Espanyol - Real Madrid 1-3, Carlo Ancelotti a părut iritat de întrebarea jurnaliștilor legată de Eden Hazard.
Madrilenii au câștigat pe final, cu emoții, meciul cu Espanyol, iar Carlo Ancelotti a mizat pe jucători aflați în formă. Acest lucru le-a fost explicat și jurnaliștilor, după meci. "Știind că îi am deja pe Rodrygo, Vinicius și Karim (Benzema), m-am gândit că prin adăugarea unui atacant, aș fi putut genera riscuri pentru noi în spate.
Nu sunt antrenorul lui Hazard, al lui Mendy sau al altcuiva. Sunt antrenorul lui Real Madrid și trebuie să mă ocup de toată lumea", a spus antrenorul, referindu-se la internaționalul belgian.
Ancelotii speră totuși că jucătorul să își revină la forma pe care a arătat-o în trecut pentru a putea fi din nou utilizat. "Hazard are toată încrederea mea, indiferent dacă joacă sau nu, dacă se încălzește sau nu. El va juca."

Eden Hazard, decepția echipei madrilene

Eden Hazard a venit la Real Madrid în 2019 după o prestație foarte bună la Chelsea, formație pentru care a marcat 85 de goluri în 245 de partide. Starul belgian a fost așteptat cu brațele deschise de fanii madrileni, fiind văzut de mulți înlocuitorul lui Cristiano Ronaldo. De altfel, la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, Eden Hazard și-a condus echipa în calitate de căpitan, Belgia terminând pe locul 3, cea mai bună clasare a țării sale din istorie. Hazard a primit "Balonul de Argint" la acest turneu, ceea ce a accentuat și mai mult interesul celor de la Real Madrid.
115 milioane de euro i-a costat jucătorul pe spanioli, o sumă amețitoare dacă ne raportăm la aportul adus ulterior. Eden Hazard a avut, însă, neșansa de a suferi numeroase accidentări care l-au ținut pe margine multe luni de zile. Revenirea sa pe gazon a fost de fiecare dată timidă, astfel că belgianul a "frecventat" de foarte multe ori banca de rezervă. Acest lucru s-a întâmplat și la ultimul meci din campionat, câștigat de Real Madrid cu scorul de 3-1 pe terenul celor de le Espanyol. Hazard a fost rezervă și nu a bifat niciun minut în aceasta partidă.
Jucătorul este cotat acum la 12 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarket.com.
Liga
Când se joacă primul El Clasico al sezonului! Real Madrid, avantajată de programare
26/09/2022 LA 17:07
Liga
Jude Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid! Decizia luată de Borussia Dortmund
26/09/2022 LA 14:38