Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a confirmat oficial că a bătut palma cu Leeds pentru Raphinha

Cristian Mihală

Publicat 13/07/2022 la 14:14 GMT+3

Catalanii au reușit să confirme cel de-al treilea transfer din această vară, primul pe bani, după Franck Kessie și Andreas Christensen, ambii aduși gratis de la Milan, respectiv Chelsea. Raphinha este noul jucător al catalanilor, după ce clubul iberic a confirmat că a ajuns la un acord cu Leeds.

Leeds United's Raphinha is reportedly set on a summer departure to Barcelona.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Işvanca

RAPHINHA ÎȘI ÎNDEPLINEȘTE VISUL

Brazilianul în vârstă de 25 ani va semna un contract valabil pe 5 sezoane cu formația antrenată de Xavi Hernandez și își va îndeplini visul de a evolua în tricoul "blaugrana", asta în ciuda faptului că acum o săptămână, Chelsea era în pole-position pentru semnătura sa.
Deși Leeds și Chelsea s-au înțeles în privința sumei de transfer, dar și asupra bonusurilor, jucătorul a refuzat oferta londonezilor, el având dorința de a juca pentru Barcelona. Și Arsenal era la un moment dat interesată de a-l achiziționa, însă a renunțat atunci când Chelsea avea undă verde din partea celor de la Leeds.
Se pare că un rol important în această situație l-a avut chiar fostul fotbalist al catalanilor, Deco, care este și agentul lui Raphinha. Evident, oferta Barcelonei a fost de asemenea îmbunătățită, ei oferind în prezent suma de 58 milioane de euro, plus bonusuri în valoare de 10 milioane de euro. În cariera sa, acesta a mai evoluat pentru Avai Futebol Clube U20, Vitoria Guimaraes, Sporting Lisabona și Stade Rennais. Pentru Leeds, Raphinha a strâns 67 apariții, a marcat 17 goluri și a oferit 12 pase decisive. Pe 2 septembrie 2019, devenea cel mai scump jucător din istoria celor de la Rennes, care plăteau pentru el suma de 21 milioane de euro.

UN ALT BRAZILIAN, O NOUĂ POVESTE

Raphinha va fi al 39-lea jucător din Brazilia din istoria clubului catalan și va avea multe de demonstrat pentru a intra în grupul select al celor mai buni fotbaliști sud-americani pe care i-a avut Barcelona. Sportivi precum Ronaldo Nazario, Ronaldinho (cu care are o relație foarte bună), Dani Alves, Rivaldo, Romario sau Neymar sunt greu de egalat și mai ales de depășit, toți având performanțe importante în tricoul "blaugrana".
De când acesta era copil, familia sa și cea a lui Ronaldinho au avut o relație foarte apropiată, fostul mare jucător fiind chiar un invitat la ziua sa de naștere, când acesta avea doar 7 ani, asta datorită tatălui său, care era un instrumentist foarte bun și cunoscut. Mai mult decât atât, Ronaldinho a fost cel care l-a sfătuit pe Raphinha de cele mai multe ori în ceea ce privește fotbalul european, relația lor dezvoltându-se în toți acești ani.
În această vară, catalanii i-au pierdut pe Philippe Coutinho, Rey Manaj, Francisco Trincao, Clement Lenglet, Adama Traore (împrumut), Luuk de Jong (împrumut) și Dani Alves.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo