Barcelona are nevoie de bani! Asta este foarte clar, iar Joan Laporta a făcut un pas important către o lume încă nevalorificată de către lumea fotbalului. Catalanii au realizat primul NFT și l-au scos la licitație. Având în vedere numele echipei, dar și al personajului celebra Casa de licitații Sotheby's a organizat un eveniment special la New York, cu această ocazie.
Titlul NFT-ului este "Într-un fel, nemuritor” și evocă golul emblematic al lui Johan Cruyff împotriva lui Atlético Madrid pe Camp Nou în 1973, când olandezul a fost suspendat în aer și l-a învins pe portarul Miguel Reina cu o mișcare acrobatică care a intrat în istoria fotbalului.
Fotbal
Fotbalul european este în doliu! Wim Suurbier, legenda lui Ajax, a decedat la 75 de ani
13/07/2020 LA 04:34
Cumpărătorul acestei opere de artă virtuală, care a oferit 550.000 de dolari și al cărui nume nu a fost dezvăluit, va primi un tratament special din partea Barcelonei, ​​cu experiențe VIP și recunoaștere ca Ambasador al Barça Digital.

Ce este un NFT?

NFT este un tip de token de cryptomonedă care rulează pe contracte smart pe un blockchain. Conceptul este originar din 2015, iar primul proiect NFT a fost lansat în standardul ERC 20 în 2017, mai multe standarde apărând în decursul următorilor doi ani.
NFT-urile diferă de cryptomonede precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau Cardano (ADA) care au rol de monede digitale. NFT-urile sunt tokenuri care reprezintă un activ digital sau fizic – spre exemplu, o piesă de artă, muzică, sau chiar o proprietate – şi conţine informaţii adiţionale pe care o monedă nu le-ar purta. NFT-urile pot fi folosite pentru a autentifica piese de artă şi alte piese de colecţie.
Citește și:
Ce înseamnă NFT? Un token este o unitate monetară. Un non-fungible token este ceea ce nu poate fi schimbat pentru altceva. Spre exemplu, o bancnotă este fungibilă, în sensul că aceasta poate fi schimbată pentru alte bancnote care au aceaşi valoare, totuşi un bilet de avion este non-fungibil deoarece poartă informaţii unice şi nu poate fi folosit în locul biletului altui pasager. În acelaşi fel, un NFT este un token unic care poate fi folosit pentru a distribui şi verifica proprietatea prin blockchain, conform capital.com.
Liga
Barcelona pregătește noi transferuri chiar dacă nu l-a înregistrat pe Kounde! Situație incredibilă
ACUM 3 ORE
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
ACUM 19 ORE