Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona îl reprofilează pe Frenkie de Jong! Pe ce poziție va juca olandezul dacă nu pleacă de pe Camp Nou

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/07/2022 la 10:02 GMT+3

Relația dintre Frenkie de Jong și Barcelona pare să se răcească pe zi ce trece. După o criză financiară majoră, catalanii încearcă tot posibilul pentru a reuși să redreseze echipa.

Frenkie de Jong

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
După transferurile răsunătoare ale lui Lewandowski și Raphinha, Barcelona își continuă campania de mercato, forțând plecarea mijlocașului Frenkie de Jong. Catalanii se gândesc la viitorul clubului și o plecare a olandezului ar aduce o sumă importantă de bani pentru Barca.
După ce a început pe bancă meciul amical cu Real Madrid, De Jong a fost introdus la pauză, însă pe o poziție surprinzătoare: cea de fundaș central. A făcut cuplu în apărare cu Eric Garcia, iar mai apoi a jucat alături de Gerard Pique. Potrivit Sport.es, această situație nu este pe placul mijlocașului.
Totuși, conducerea Barcelonei se gândește doar la binele clubului și forțează o mutare a lui De Jong chiar și prin aceste mici tertipuri. Situația mijlocașului rămâne incertă, mai ales după ce pe postul său a fost adus Franck Kessie de la AC Milan.
Pentru Manchester United, venirea lui De Jong ar fi foarte benefică la mijlocul terenului. Suma de transfer care se vehiculează este undeva la 85 de milioane de euro, o soluție de mijloc, în condițiile în care Barcelona voia 100 de milioane, iar formația din Premier League oferea inițial doar 60.
Citește și:

Frenkie de Jong nu vrea la Manchester United

Dorința jucătorului este foarte clară. Olandezul vrea să continue la Barcelona, club unde se simte foarte bine și unde a evoluat tot mai bine în ultimul an. Dacă totuși va trebui să plece, De Jong nu vrea la United. Situația de la englezi nu îi surâde, iar dacă ar fi să plece, el ar prefera Chelsea sau Bayern, după cum amintește presa din Anglia.
Instabilitatea de la Manchester nu este deloc atractivă pentru aducerea noilor jucători. Nici posibilitatea de a fi coleg cu Cristiano Ronaldo nu mai este un atu, mai ales după ce starul portughez și-a manifestat intenția de a pleca pentru a putea evolua în Champions League alături de o altă echipă.
Frenkie de Jong se află în turneul de pregătire din Statele Unite, alături de lotul Barcelonei. El a jucat tot o repriză și în amicalul cu Inter Miami, câștigat de catalani cu 6-0. Conform site-ului Transfermarkt, el este cotat la 60 de milioane de euro în acest moment.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo