Articol scris de Alex Ioniță
Barcelona așteaptă un semn de la clubul londonez pentru a debloca situația transferului, lucru iminent dacă Chelsea va oficializa transferul lui Jules Kounde, care e foarte aproape de a fi rezolvat. Apărătorul Sevillei a fost și el în discuții avansate cu formația de pe Camp Nou, dar, potrivit sport.es, în prezent e mult mai aproape de Stamford Bridge.
De asemenea, clubul englez i-ar fi dat garanții lui Azpilicueta că transferul va fi gata în câteva zile, așteptând însă întâi întărirea lotului. Chelsea i-a pierdut deja pe Rudiger (Real Madrid) și Christensen (Barcelona), astfel că Tuchel nu își permite să mai cedeze un apărător, dacă nu are garanții pentru înlocuirea lui.
Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
IERI LA 15:21
Căpitan al "albaștrilor", Azpi se comportă cu profesionalism total, participând la antrenamentele lui Chelsea în continuare. Acordul este practic încheiat, catalanii sperând că fundașul li se va alătura lotului pentru a doua parte a turneului din America.
Interesul Barcelonei pentru Azpilicueta este de înțeles, fundașul spaniol având evoluții bune în marea majoritate a partidelor jucate pentru clubul londonez. În plus, el poate juca atât în centru, cât și în banda dreaptă, un mare plus în contextul în care Xavi nu e foarte convins de Sergi Roberto.

Barcelona, activă pe piața transferurilor

Andreas Christensen, Franck Kessie, Robert Lewandowski și Raphinha sunt transferurile realizate de Barcelona până în momentul de față. Dintre jucătorii prezentați, cel mai important transfer este cel al lui Robert Lewandowski, achiziționat de la Bayern Munchen pentru suma de 45 milioane de euro (+5 milioane sub formă de bonusuri).
Barcelona avea nevoie de un atacant incisiv, care să înscrie multe goluri. Robert (n.r Lewandowski) este un jucător care garantează goluri. Acum este timpul să ne concentrăm pe apărare. Xavi ne-a trimis niște nume de jucători, sper să mai facem niște transferuri” a spus Joan Laporta.
Pe plan defensiv Barcelona caută diferite variante. Principala țintă, în momentul de față, rămâne Cezar Azpilicueta, acesta fiind foarte aproape de a semna cu gruparea catalană.
O altă opțiune pentru Barcelona ar fi un al treilea jucător de la Chelsea, Marcos Alonso, care se află de mult pe radarul catalanilor. Odată cu revenirea lui Chilwell după accidentare, apărătorul stânga nu va mai prinde primul "11" al lui Tuchel.
Liga
Barcelona, aproape de un acord cu un nou sponsor! Cine poate fi noul partener al catalanilor
IERI LA 14:09
Liga
Lewandowski a primit numărul 9 la Barcelona la ordinul lui Laporta! Cum a reacționat Memphis Depay
05/08/2022 LA 18:08