Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona își întărește apărarea! Transferul este aproape rezolvat

Cristian Mihală

Publicat 22/07/2022 la 13:49 GMT+3

Cezar Azpilicueta este la un pas de a deveni noul jucător al Barcelonei! Clubul blaugrana este aproape de a ajunge la un acord cu Chelsea pentru transferul definitiv al fundașului spaniol. Suma vehiculată este de 5 milioane de euro, bonusurile fiind incluse, conform presei spaniole.

Cesar Azpilicueta (Chelsea) face à Calum Chambers (Arsenal)

Credit imagine: AFP

Articol scris de Alex Ioniță
Barcelona așteaptă un semn de la clubul londonez pentru a debloca situația transferului, lucru iminent dacă Chelsea va oficializa transferul lui Jules Kounde, care e foarte aproape de a fi rezolvat. Apărătorul Sevillei a fost și el în discuții avansate cu formația de pe Camp Nou, dar, potrivit sport.es, în prezent e mult mai aproape de Stamford Bridge.
De asemenea, clubul englez i-ar fi dat garanții lui Azpilicueta că transferul va fi gata în câteva zile, așteptând însă întâi întărirea lotului. Chelsea i-a pierdut deja pe Rudiger (Real Madrid) și Christensen (Barcelona), astfel că Tuchel nu își permite să mai cedeze un apărător, dacă nu are garanții pentru înlocuirea lui.
Căpitan al "albaștrilor", Azpi se comportă cu profesionalism total, participând la antrenamentele lui Chelsea în continuare. Acordul este practic încheiat, catalanii sperând că fundașul li se va alătura lotului pentru a doua parte a turneului din America.
Interesul Barcelonei pentru Azpilicueta este de înțeles, fundașul spaniol având evoluții bune în marea majoritate a partidelor jucate pentru clubul londonez. În plus, el poate juca atât în centru, cât și în banda dreaptă, un mare plus în contextul în care Xavi nu e foarte convins de Sergi Roberto.

Barcelona, activă pe piața transferurilor

Andreas Christensen, Franck Kessie, Robert Lewandowski și Raphinha sunt transferurile realizate de Barcelona până în momentul de față. Dintre jucătorii prezentați, cel mai important transfer este cel al lui Robert Lewandowski, achiziționat de la Bayern Munchen pentru suma de 45 milioane de euro (+5 milioane sub formă de bonusuri).
Barcelona avea nevoie de un atacant incisiv, care să înscrie multe goluri. Robert (n.r Lewandowski) este un jucător care garantează goluri. Acum este timpul să ne concentrăm pe apărare. Xavi ne-a trimis niște nume de jucători, sper să mai facem niște transferuri” a spus Joan Laporta.
Pe plan defensiv Barcelona caută diferite variante. Principala țintă, în momentul de față, rămâne Cezar Azpilicueta, acesta fiind foarte aproape de a semna cu gruparea catalană.
O altă opțiune pentru Barcelona ar fi un al treilea jucător de la Chelsea, Marcos Alonso, care se află de mult pe radarul catalanilor. Odată cu revenirea lui Chilwell după accidentare, apărătorul stânga nu va mai prinde primul "11" al lui Tuchel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo