Deși formația de pe Camp Nou are poate cea mai impresionantă campanie de achiziții din istorie (în lotul lui Xavi au sosit deja Christensen, Kounde, Kessie, Lewandowski și Raphinha), Barcelona continuă să se întărească. Stafful tehnic își dorea neapărat un fundaș dreapta, în contextul în care Dest nu e văzut o soluție de top, iar catalanii au sperat la un răspuns pozitiv din partea lui Azpilicueta.
Doar că fundașul lui Chelsea și-a prelungit ieri contractul cu gruparea de pe Stamford Bridge, la inistențele lui Tuchel, astfel că Barcelona trebuie să se reorienteze. Și, potrivit sport.es, a făcut-o deja. Laporta a deschis negocierile cu Dortmund pentru transferul lui Thomas Meunier, un fundaș lateral dreapta de 30 de ani, care în trecut a jucat și pentru PSG.
"Meunier combină aceleași caracteristici ca și internaționalul spaniol (n.r. Azpilicueta). Este o extremă puternică, foarte versatil și cu multă experiență în meciurile din Liga Campionilor", notează sursa citată.
Liga
FC Barcelona, PSG și City pregătesc un schimb de senzație! De Jong, cheia întregii operațiuni
ACUM 10 ORE

Meunier, aproape de Barcelona și în iarnă

De notat că nu e prima oară când Barcelona încearcă să îl aducă pe internaționalul belgian sub comanda lui Xavi. În ianuarie, Jordi Cruyff l-a contactat pe Meunier pentru a-i explica proiectul de pe Camp Nou și a-l întreba dacă vrea să vină la Barça. Jucătorul a fost de acord, dar Dortmund a blocat mutarea, pentru că oferta a fost insuficientă și pentru că nu avea mult timp la dispoziție pentru a găsi un înlocuitor pe piață.
Acum, lucrurile se pot schimba fundamental, în contextul în care Barcelona are disponibilități financiare, lucru demonstrat cu super-transferurile efectuate deja.
Trebuie spus că Meunier nu va fi ultimul fundaș care va sosi pe Camp Nou. Chiar dacă nu a reușit să îl aducă pe Azpilicueta, Barcelona își va întări celălalt flanc cu alt jucător de la Chelsea: Marcos Alonso. Internaționalul spaniol nu mai intră în vederile lui Tuchel, după ce formația de pe Stamford Bridge a bătut palma cu Brighton pentru Cucurella (62 de milioane de lire, bonusuri incluse). În lot mai e și Chilwell, astfel că Alonso va fi lăsat să plece mai mult ca sigur.
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Haller! Ce atacant cu experiență au adus nemții
IERI LA 20:34
Liga
"După Messi și Ronaldo, eram eu! Toți granzii mă voiau!" Dezvăluirea unui jucător liber de contract
IERI LA 20:14