FC Barcelona depune eforturi majore pentru a-și definitiva lotul pe ultima sută de metri a perioadei de mercato. Catalanii ar dori să scape de jucătorii care nu intră în vederile lui Xavi, iar printre numele noi de pe această listă se numără și Jordi Alba.
Fundașul stânga de 33 de ani nu a fost subiectul unei plecări în această vară, dar se pare că Xavi e decis să renunțe la el. Conform sport.es, Barcelona a ajuns la un acord cu Inter pentru împrumutul pe un al ibericului. Dacă mutarea se va materializa, Jordi Alba va fi adversarul Barcelonei în grupele Champions League.
Liga
4 fotbaliști, OUT de la Barcelona în iarnă! Cine sunt jucătorii de care vor să scape catalanii
21/09/2022 LA 15:37
Jordi Alba a început ca titular la Barcelona în primul meci al acestui sezon, cel cu Rayo Vallecano, dar apoi a intrat pe final în duelul cu Real Sociedad și a rămas pe bancă în partida cu Real Valladolid. În ultimele două jocuri Xavi l-a preferat pe tânărul Alejandro Balde în flancul stâng și se pare că la fel se va întâmpla și pe viitor.
Citește și:

Barcelona încearcă să-l aducă și pe Marcos Alonso

Șansele lui Jordi Alba de a juca în mod constant în acest sezon sunt reduse, mai ales că Barcelona este aproape de achiziția lui Marcos Alonso. Jucătorul lui Chelsea ar putea fi folosit ca monedă de schimb pentru transferul lui Aubameyang, care are șanse mari să se realizeze astăzi.
Sursa citată noteaază că Jordi Alba nu vrea să o părăsească pe Barcelona, dar situația sa l-ar putea determina să-și schimbe opțiunile. Dacă va fi mereu rezervă, fundașul are șanse mici să prindă lotul Spaniei pentru Campionatul Mondial, iar tentația de a juca în Qatar este mare, mai ales că acest turneu final ar putea fi ultima sa ocazie de a reprezenta Spania la o competiție majoră.
Jordi Alba este un produs 100% al Academiei Barcelonei și joacă la prima echipă a catalanilor din 2012. Ibericul a fost cedat gratis în ligile inferioare la vârsta junioratului, dar apoi a ajuns la Valencia, în 2009, de unde a fost răscumpărat pentru 15 milioane de €. În cei 10 ani petrecuți până acum pe Camp Nou, Jordi Alba a câștigat 15 trofee, printre care 5 titluri în La Liga și un titlu în Champions League. Alba a devenit și campion european cu Spania, în 2012.
Liga
Vedetele Barcelonei au clauze uriașe de reziliere! Cifrele, dezvăluite de jurnaliștii din Spania
27/04/2022 LA 12:23
MLS
Beckham mută Barcelona la Inter Miami! 4 jucători care au scris istorie pe Camp Nou, doriți în MLS
28/03/2022 LA 18:14