Andaluzii au fost cei care au început partida mai bine și au pus probleme la poarta lui Ter Stegen. Ivan Rakitic, fostul jucătorul al trupei blaugrana, a fost primul care a trecut pe lângă deschiderea scorului, însă șutul său a fost prins de goalkeeper-ul Barcei fără emoții.
Sevilla s-a făcut remarcată în ofensivă și în următoarele minute ale jocului, însă majoritatea fazelor i-au prins pe jucătorii lui Julen Lopetequi în poziție de offise. Barcelona a dovedit că ocaziile se răzbună, iar catalanii au deschis scorul în minutul 21 prin Raphinha, care a îndeplinit o formalitate. Lobul trimis de Lewandowski peste Bono a fost scos de pe linia porții, iar brazilianul a împins mingea în poarta goală.
Trupa lui Xavi a prins curaj după golul înscris și a ieșit la atac, iar Barca și-a majorat avantajul în minutul 36 prin reușita lui Lewandowski, care a fost găsit perfect în careu de către Jules Kounde. Barca putea intra la vestiare cu o diferență de trei goluri pe tabelă, însă lobul lui Dembele a trecut puțin pe lângă poarta andaluzilor.
Liga
Urmașul lui Messi, într-un regres total față de anii trecuți! Barcelona e disperată
26/09/2022 LA 09:01
Catalanii au înscris în cele din urmă golul al treilea prin Eric Garcia în minutul 50, după ce Kounde a recentrat o minge trimisă în careu de Raphinha. Catalanii au fost în continuare cei care au atacat, însă inițiativele lui Lewandowski și ale lui De Jong nu l-au învins pe Bono. Cele două echipe nu au mai propus faze importante de poartă până la final, iar andaluzii au fost învinși la scor de neprezentare de trupa lui Xavi.
Citește și:

Lewandowski a atins o bornă remarcabilă

Golul înscris de Lewandowski cu zece minute înainte de finalul primei reprize a reprezentat a cincea reușită a polonezului în primele patru partide pentru catalani în La Liga.
Atacantul de 34 de ani s-a alăturat unui club select de jucători, Cristiano Ronaldo (Real Madrid, în 2009) și Radamel Falcao (Atletico Madrid, în 2011), fiind singurii jucători din acest secol care au mai înscris cinci goluri în primele patru meci jucate în La Liga.
Pentru ambele echipe urmează partide în UEFA Champions League. Barcelona o va întâlni pe Viktoria Plzen, în timp ce Sevilla va da piept cu Manchester City.
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
25/09/2022 LA 16:47
Fotbal
Cifrele lui Lewandowski și Haaland pun în pericol recordul lui Messi de 82 goluri într-un sezon
23/09/2022 LA 16:25