Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona se reorientează după ce l-a pierdut pe Azpilicueta! Catalanii vor un fundaș de la Arsenal

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/08/2022 la 12:58 GMT+3

Barcelona are o campanie de transferuri remarcabilă, iar după ratarea aducerii lui Cesar Azpilicueta, catalanii s-au reorientat rapid. Dorit și în trecut pe Camp Nou, Hector Bellerin este din nou curtat de conducerea clubului blaugrana.

Bukayo Saka of Arsenal celebrates with teammates Emile Smith Rowe, Alexandre Lacazette, and Hector Bellerin after scoring his team's third goal during the Premier League match between Arsenal and Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
FC Barcelona este într-o situație financiară destul de complicată, însă cu toate acestea, zvonurile privind noi transferuri nu întârzie să apară. Cesar Azpilicueta, fundașul lateral de la Chelsea, dorit intens pe Camp Nou, și-a prelungit contractul cu formația de pe Stamford Bridge. Astfel, Xavi a trebuit să se reorienteze rapid și să gasească o variantă pentru postul de fundaș dreapta.
Hector Bellerin este noua țintă a lui Laporta. Spaniolul este sub contract cu Arsenal, însă a fost împrumutat la Betis în ultimul sezon. Mundo Deportivo scrie că Bellerin negociază cu Arsenal pentru a fi lăsat să plece liber de contract, iar Barcelona stă la pândă. Chiar dacă suporterii lui Betis speră ca fundașul să continue la formația andaluză, atuul Barcelonei poate fi faptul că nici Betis nu traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar.
Deși a mai fost dorit de Barcelona, Bellerin nu ar vrea să riște să rămână liber de contract până nu este sigur că ar putea semna cu o altă echipă. Contractul său cu Arsenal expiră în vara anului viitor, dar jucătorul nu exclude nici varianta rămânerii în Premier League.
Bellerin a evoluat la juniorii Barcelonei timp de 8 sezoane, iar în 2011 a semnat cu "tunarii". Fundașul se pliază perfect pe stilul lui Xavi, dar marea problemă este încălcarea fair play-ului financiar. Oficialii catalanilor au găsit diverse soluții pentru a menține situația economică pe o linie pozitivă, însă chiar și așa nu i-au putut înregistra până acum pe cei nou veniți.
Citește și:

Barcelona îi poate pierde pe Kessie și Christensen

Chiar dacă au ajuns în această vară la Barcelona, Kessie și Christensen au pus anumite clauze în contractele lor, în urma cărora pot deveni liberi de contract dacă nu sunt înregistrați înainte de prima etapă din campionat.
Lewandowski, Raphinha sau Kounde nu sunt siguri nici ei că vor juca în prima etapă din La Liga. Salariile mari ale unor jucători sunt principalul obstacol în ceea ce privește înregistrarea noilor veniți, astfel că se lucrează la plecarea lui Frenkie de Jong și la scăderi salariale care îi privesc pe mai mulți dintre jucătorii blaugrana.
În ciuda acestor probleme, Laporta nu se lasă și pregătește și transferul lui Bernardo Silva de la Manchester City. Cu venirea mijlocașului portughez, Barca ar avea o echipă stelară, cu care poate să spere chiar la trofeul suprem din Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo