Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona și-a stabilit o nouă țintă pentru fereastra de transferuri! Fundașul dorit pe Camp Nou în locul lui Pique

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/09/2022 la 16:51 GMT+3

Barcelona și-a stabilit una dintre țintele pentru sezonul următor. Inigo Martinez poate ajunge sub comanda lui Xavi, în cazul în care Gerard Pique va pleca. Jucătorul de la Bilbao ar veni liber de contract în vara viitoare.

Inigo Martinez celebrates with his team-mates after making it 2-1 to Athletic Bilbao

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona este cu ochii pe situația lui Inigo Martinez, fundaș central la Athletic Bilbao. Fotbalistul era pe lista catalanilor și în această vară, dar nu a fost forțat un transfer datorită faptului că Jules Kounde a ajuns pe Cam Nou. Martinez va rămâne liber de contract la vară, astfel că Barcelona este dată ca destinație aproape sigură de presa din Spania.
Mundo Deportivo scrie că ar exista deja o înțelegere între jucător și clubul catalan, iar contractul ar putea fi semnat începând cu luna ianuarie. Xavi își dorește foarte mult un fundaș central de picior stâng, iar Inigo pare varianta ideală pentru antrenor. Araujo, Kounde, Christensen, Eric Garcia și Pique sunt toți jucători de picior drept, astfel că sosirea jucătorului de la Bilbao ar dinamiza puțin linia defensivă.
Xavi ia în calcul să joace cu o apărare formată din 3 fundași centrali la anumite meciuri, cu un sistem 3-5-2, iar venirea lui Inigo Martinez ar ajuta la implementarea acestei idei. Marcos Alonso ar putea îndeplini acest rol până la perfectarea transferului, însă Xavi nu este convins că jucătorul adus de la Chelsea se va descurca grozav pe această poziție, conform sursei citate.
Citește și:

Gerard Pique se poate despărți de Barcelona vara viitoare

Pique este aproape sigur că va pleca de la Barcelona, mai ales dacă nu joacă cel puțin într-o treime din partidele echipei. Fundașul catalanilor mai are contract până în 2024, dar s-ar putea despărți cu un an mai repede de clubul la care a avut atâtea satisfacții.
Gerard Pique este acuzat că și-ar fi pus interesele personale peste cele ale clubului, iar ultimul contract semnat de el cu Barcelona ar fi provocat daune serioase în buget. 142 de milioane de euro în 5 ani ar fi pierdut Barcelona în urma încheierii contractului cu spaniolul.
Martinez nu vrea să supere pe nimeni din cadrul clubului de la Bilbao, dar știe că Barcelona ar reprezenta un pas înainte pentru el și poate fi una dintre ultimele oportunități, în condițiile în care are deja 31 de ani. Este cotat la 25 de milioane de euro conform site-ului transfermarkt și este unul dintre cei mai buni fundași spanioli la ora actuală.
După pauza de două săptămâni în care joacă echipele naționale, Barcelona va avea două deplasări importante. În campionat cu Mallorca, iar în Champions Legaue vor da piept cu Inter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo