Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, victorie sigură cu Cadiz și a încheiat o serie neagră! Lewandowski este golgheter în Spania

Eurosport
DeEurosport

Publicat 10/09/2022 la 22:23 GMT+3

Barcelona s-a deplasat pe terenul lui Cadiz, acolo unde a avut mereu probleme în ultimii ani. Catalanii au reușit să se impună acum fără emoții, profitând de forma slabă a adversarilor. Pentru Barcelona a fost ultimul test înaintea marelui meci cu Bayern Munchen din Chamions League.

FC Barcelona-Cádiz

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Barcelona a trecut peste seria neagră împotriva lui Cadiz. Catalanii nu au câștigat niciunul dintre ultimele 4 meciuri cu această formație, ultima victorie a echipei lui Xavi venind în 2006. De atunci, Cadiz a petrecut mai multe sezoane în ligile inferioare, iar Barcelona nu a mai reușit să o învingă din 2020 încoace.
Cadiz a început tare meciul și a avut o ocazie mare după doar 4 minute. Barcelona a reacționat în minutul 10, dar șutul lui Depay a fost prins de Ledesma. Raphinha a avut o șansă la jumătatea reprizei, dar s-a lovit de apărarea solidă a lui Cadiz.
Bellerin a debutat ca titular pentru Barcelona, iar multe dintre acțiunile echipei s-au desfășurat pe partea sa de teren. În minutul 37, Cadiz a scăpat la limită de primirea primului gol, Araujo trimițând în bară, cu capul. Până la pauzaă, Cadiz a mai cerut un penalty, iar Xavi a fost un car de nervi pe margine. Arbitrul chiar i-a atras atenția antrenorului Barcelonei, care s-a calmat până în pauză.
Citește și:

Barcelona, victorie umbrită de problemele medicale ale unui suporter

După Pauză, Frenkie de Jong a deschis scorul. Olandezul a primit o pasă pe jos din partea dreaptă, portarul lui Cadiz s-a întins și a atins mingea, dar de Jong a rămas cu toată poarta în față și a înscris.
Imediat după gol, a fost introdus pe teren și Lewandowski. Polonezului i-au trebuit doar 8 minute pentru a înscrie. Barcelona a făcut 2-0 după o acțiune colectivă de toată frumusețea. Raphinha a trimis în fața porții, iar Lewandowski a venit în forță din spate și a împins mingea în poartă.
Finalul de meci a fost umbrit de problemele din tribune. Unui suporter i s-ar fi făcut rău după minutul 80, iar medicii au intervenit cu un defribilator. Portarul lui Cadiz a fost cel care a alergat cu echipamentul medical, pentru a se interveni cât mai repede pentru salvarea suporterului.
Partida s-a reluat după aproximativ o oră, iar Barcelona a mai înscris de două ori. Lewandowski i-a pasat în fața porții lui Ansu Fati, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate și a făcut 3-0. Pentru golul de 4-0 a fost nevoie de o cursă individuală a lui Dembele. Francezul a driblat la marginea careului și a înscris cu un șut cu dreptul.
Lewandowski este lider în clasamentul golgheterilor și este primul jucător din acest secol care înscrie de 6 ori în primele sale 5 meciuri de campionat.
Pnentru Barcelona urmează meciul din Champions League cu Bayern Munchen, moment prielnic pentru Xavi pentru a vedea unde se află cu adevărat echipa sa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo