După o campanie spectaculoasă, în care i-au transferat, printre alții, pe Robert Lewandowski, Jules Kounde și Franck Kessie, cei de la Barcelona încearcă acum să scape de câțiva jucători de care Xavi nu are nevoie.
Printre fotbaliștii care ar putea pleca de pe Camp Nou se află și Pierre-Emerick Aubameyang, ajuns la Barcelona la începutul acestui an.
Gabonezul nu are șanse prea mari de a mai prinde primul 11 al lui Xavi după transferurile din această vară, astfel că șefii clubului blaugrana vor încerca să-l vândă pentru a obține în schimbul lui o sumă importantă de bani.
Liga
Înlocuitorul ideal al lui Busquets are deja contract cu Barcelona! Varianta propusă catalanilor
IERI LA 10:00
Potrivit publicației spaniole Relevo, catalanii își doresc cel puțin 25 de milioane de euro pentru Aubameyang, care are o cotă de piață de 15 milioane de euro.
Presa internațională a anunțat că una dintre posibilele destinații ale atacantului de 33 de ani este Chelsea, echipă antrenată de Thomas Tuchel, care ar fi încântat să colaboreze din nou cu fostul său jucător de la Borussia Dortmund.
Citește și:

Sacrificiul făcut de Aubameyang pentru a semna cu Barcelona

Aubameyang a fost convins de Barcelona să se alăture formației lui Xavi în ultimele ore ale perioadei de mercato de la începutul acestui an.
Arsenal nu a avut nicio pretenție financiară în schimbul atacantului și, pentru că timpul era prea scurt, acesta și-a reziliat contractul cu londonezii. Astfel, el a semnat cu Barcelona din postura de jucător liber de contract, lucru permis și după Deadline Day.
Mutarea gabonezului de pe Emirates pe Camp Nou a fost o adevărată telenovelă. Aubameyang avea un salariu de aproximativ 350.000 de euro pe săptămână la Arsenal, dar a fost convins să accepte un venit redus pentru a juca la Barcelona.
Pe lângă faptul că a fost de acord cu o reducere salarială, Aubameyang a acceptat o variantă de compromis până în vară. Conform Mundo Deportivo, gabonezul ar fi încasat de la catalani un salariu de doar 20.000 de euro lunar până la finalul sezonului 2021/22, asta pentru ca Barcelona să se încadreze în limita salarială impusă de Liga Spaniolă.
Sursa citată menționează că totul ar fi trebuit să se compenseze începând din noua stagiune, atacantul urmând să primească oricum un salariu mai mic decât cel de la Arsenal. Lucrurile s-au schimbat între timp și acum rămâne de văzut dacă Aubameyang va mai continua sau nu pe Camp Nou.
În partea a doua a sezonului trecut, gabonezul a adunat 23 de apariții în tricoul Barcelonei în La Liga și Europa League, reușind 13 goluri și un assist. Atacantul de 33 de ani a înscris de 3 ori și în amicalele din această vară, în care a fost folosit, în medie, aproximativ o repriză.
Ligue 1
Viitorul lui Messi, subiect de speculații! Care ar fi planurile starului pentru vara anului 2023
27/09/2022 LA 15:52
Liga
Când se joacă primul El Clasico al sezonului! Real Madrid, avantajată de programare
26/09/2022 LA 17:07