Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cazul Casemiro: de ce le deschide Real Madrid ușa jucătorilor "intangibili". Marca dezvăluie motivele

Irina Aldea

Publicat 20/08/2022 la 18:29 GMT+3

Pe lângă Casemiro,Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos și Varane au primit și ei acordul de a pleca de pe Bernabeu când păreau că sunt de neatins la Real Madrid. Marca analizează situația madrilenilor și acceptul acestora de a renunța la legendarii fotbaliști.

Casemiro, Ronaldo, Sergio Ramos

Credit imagine: Getty Images

Casemiro a fost un jucător cheie în succesele recente ale lui Real Madrid. La fel au fost și Cristiano Ronaldo, Varane sau Ramos și, așa cum s-a întâmplat și cu brazilianul, mulți nu au înțeles de ce madrilenii nu se opun plecării lor. De ce acceptă conducerea de pe Bernabeu să-i lase pe jucătorii care par de neatins să plece?
Marca scrie că "totul are o explicație". Deciziile se datorează unui mod de lucru și de planificare din punct de vedere sportiv, economic și chiar de impact asupra activității de zi cu zi a grupului. Punctul de plecare este dorința fotbalistului în cauză de a continua la Real Madrid. În cazul în care există îndoieli, ușa este deschisă atâta timp cât sosește o ofertă pe care conducătorii clubului o consideră adecvată. Dacă în cazul lui Varane plecarea a fost analizată în timp, cu negocieri lungi, în cazul lui Casemiro totul a fost mult mai rapid. Cinci zile au fost suficiente.
CITEȘTE ȘI:

Jurnaliștii Marca explică de ce se desparte Real Madrid de jucătorii care par "de neatins"

Au fost două cazuri diferite. Performanțele lui Varane începuseră să scadă și problemele fizice care îl însoțeau i-au determinat pe conducători să stabilească un preț de plecare și să caute un înlocuitor care a ajuns să fie Alaba. Ei credeau că momentul său cel mai bun trecuse. Prețul operațiunii a urcat la 50 de milioane de euro.
De partea cealaltă, în cazul lui Casemiro, impactul și surpriza pe care le-a constituit știrea transferului au fost mult mai mari, însă oficialii clubului madrilen nu au fost luați prin surprindere. Nimeni nu se aștepta probabil la o mutare atât de rapidă, dar totul a fost posibil tocmai ușurinței prin care madrilenii au reacționat. Totul s-a întâmplat astfel pentru că au pariat pe Tchouameni așa cum au făcut-o cu Camavinga în urmă cu un an. Obiectivul? Unul singur: să pregătească schimbul de generații. Mijlocașul a continuat la cel mai înalt nivel, dar totul are o dată de expirare, scriu spaniolii de la Marca.
Deși e vorba de legende ale clubului, Florentino Perez are prioritatea de a asigura prezentul și mai ales viitorul clubului. În urmă cu câteva săptămâni, fanii îi cereau președintelui Realului să-l aducă înapoi pe Cristiano Ronaldo, fiind impresionați de situația dificilă pe care o traversează portughezul. Răspunsul lui Perez a fost grăitor din toate punctele de vedere: "Să îl transferăm pe Cristiano? Din nou? Are 38 de ani…", a spus Florentino Perez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo