Dani Alves a fost, este și va fi un simbol al spectacolului, determinării și succesului pentru fanii Barcelonei. Brazilianul și-a dorit enorm să revină pe Camp Nou și a făcut-o în sezonul precedent. Ajuns la 39 de ani, Dani Alves a fost folosit doar în 14 meciuri de către Xavi, iar prelungirea contractului nu a fost posibilă. Brazilianul a vorbit despre plecarea sa fără glorie, dar și despre problemele manageriale de la clubul alături de care a cunoscut cele mai multe satisfacții în fotbal.
"Nu sunt trist. Am plecat fericit pentru că m-am întors la Barcelona. Am visat cinci ani să revin. Singurul lucru care nu mi-a plăcut a fost cum a fost gestionată plecarea mea. De când am ajuns, am spus foarte clar că nu mai sunt un tip de 20 de ani și că îmi doresc ca lucrurile să se facă direct, dar acest club a avut multe probleme în ultimii ani"
Barcelonei nu-i pasă de oamenii care au făcut istorie pentru club.
Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
06/08/2022 LA 15:21
"Ca fan pe viață al acestei echipe, aș vrea ca Barcelona să gestioneze lucrurile altfel" a spus Dani Alves pentru ziarul englez The Guardian.
PE CE LOC VA TERMINA BARCELONA ÎN SEZONULUI 2022-2023?
Dani Alves este convins că viitorul Barcelonei îl reprezintă fotbaliștii crescuți la celebra Academie La Masia, nu fotbaliltii aduși prin transferuri pe zeci și sute de milioane.
"Am găsit pe teren un club plin de tineri cu un talent incredibil, dar trebuie să se îmbunătățească implicarea în afara terenului. Mentalitatea este total opusă a ceea ce am construit alături de alți mari campioni acum câțiva ani. Rezultatele din ultima vreme din teren sunt doar o oglindă a ceea ce se întâmplă în afara terenului"

Dani Alves, un simbol al Barcelonei

Dani Alves a ajuns la FC Barcelona în 2008, transferat de la Sevilla pentru 35 de milioane de euro. Au urmat 8 ani de vis în tricoul echipei de pe Camp Nou, în care a fost decisiv pentru obținerea a 23 de trofee. Dani Alves a cucerit șase titluri de campion, trei Champions League, trei Mondiale ale Cluburilor, trei Supercupe ale Europei, patru Cupe ale Spaniei și patru Supercupe cu formația catalană.
Pe lângă Barcelona, Dani Alves a mai jucat în carieră la Bahia, Sevilla, Juventus, PSG și Sao Paolo. Brazilianul a strâns puțin peste 470 de meciuri și a înscris, ca fundaș lateral, 58 de goluri și a dat 54 de pase decisive.

Dani Alves, hotărât să-și continue cariera

Publicația catalană Sport scrie că Dani Alves a ajuns la un acord cu Pumas, echipă cu 7 titluri în Mexic. Brazilianul de 39 de ani urmează să semneze contractul în zilele următoare.

Lionel Messi și Dani Alves au făcut istorie la Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Dani Alves ar ajunge la formația mexicană din postura de jucător liber de contract și ar semna un contract valabil pe un singur sezon. Salariul va fi de doar un milion de euro.
Dani Alves nu se grăbește însă. Fostul jucător la Barcelonei vrea să aibă o discuție cu Tite, selecționerul echipei naționale a Braziliei. Chiar dacă a ajuns la 39 de ani, Alves vrea cu orice preț să fie în lotul brazilian de la Cupa Mondială din Qatar. Din acest motiv, cel mai titrat jucător din istorie vrea să se sfătuiască în aceste zile cu selecționerul Braziliei înainte de a semna cu Pumas.
Echipa mexicană este invitata Barcelonei la ediția din 2022 a turneului Joan Gamper, iar Dani Alves va putea reveni pe Camp Nou în postura de adversar al catalanilor. O singură echipă din România a jucat cu acest trofeu pe masă. În 1988, Steua a pierdut cu 3-1 în fața Barcelonei.
Liga
Xavi se opune plecării lui Aubameyang! În schimb, Depay este aproape de a semna cu un alt mare club
04/08/2022 LA 14:36
Liga
Barcelona renunță gratis la doi jucători care mai aveau contract! Unul a semnat deja cu noua echipă
02/08/2022 LA 09:14