Ousmane Dembele a rămas liber de contract la finalul lunii iunie și viitorul său părea că va fi departe de Barcelona, mai ales după ce relația sa cu gruparea catalană s-a deteriorat din cauza eșecului din negocierile purtate în sezonul trecut.
Chelsea, Bayern sau PSG păreau a fi în pole-position pentru a-l semna gratis pe francez, dar se pare că acesta va continua la Barcelona. Conform celebrului jurnalist Fabrizio Romano, Dembele a acceptat oferta catalanilor, deși salariul său este mai mic decât cel pe care l-a avut până la finalul sezonului precedent.
Liga
Barcelona, înștiințată de la La Liga că nu poate înregistra noile achiziții! Ce soluții au catalanii
05/08/2022 LA 16:21
Citește și:

Dembele renunță la bani pentru a semna un nou contract cu Barcelona

Astfel, Dembele va semna un nou acord, valabil numai pe doi ani, urmând a avea un salariu de aproximativ 10 milioane de € pe sezon. Aceasta este suma maximă pe care o va încasa Dembele, în cazul în care randamenentul său va fi la înălțime și va contribui la performanțele echipei.
Barcelona a dorit să se asigure în acest fel că francezul nu va fi plătit regește dacă va suferi accidentări serioase, care îl vor ține perioade lungi departe de teren, așa cum s-a întâmplat în trecut.
Dembele este cel mai scump jucător transferat vreodată de Barcelona. În 2017, catalanii plăteau pentru el 140 de milioane de € către Borussia Dortmund. Evoluțiile sale au fost în general sub nivelul așteptărilor. În total, francezul a jucat 139 de meciuri în tricoul blaugrana, marcând 32 de goluri și oferind 34 de assist-uri.
La decizia lui Dembele de a continua la Barcelona au contat cu siguranță și cele 6 luni petrecute sub comanda lui Xavi. Tânărul antrenor a adus un suflu nou echipei și francezul s-a convins probabil că la echipa catalană este climatul perfect pentru relansarea carierei sale, intrată pe o pantă descendentă în ultimul an.
Liga
Real Madrid și Barcelona au făcut show în SUA. Lewandowski a rămas fără gol în amicale
31/07/2022 LA 05:56
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39