Articol scris de Andrei Nicolae
Depay a fost unul dintre jucătorii aduși sezonul trecut de Barcelona după despărțirea de Messi, în speranța de a îmbunătăți compartimentul ofensiv. Jucătotorul olandez a avut prestații bune în tricoul blaugrana și a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai catalanilor, într-un sezon în care echipa de pe Camp Nou nu a realizat nimic notabil.
Memphis a fost folosit în 37 de partide de-a lungul sezonului trecut, în cadrul cărora a marcat de 13 ori, 12 goluri venind în campionat și unul în Europa League. Batavul se îndreaptă către al doilea sezon la Barcelona, însă viitorul său este incert, deoarece Xavi a anunțat că va face o "curățenie" de vară, iar Depay poate fi la rândul său inclus.
Liga
Lewandowski a primit numărul 9 la Barcelona la ordinul lui Laporta! Cum a reacționat Memphis Depay
05/08/2022 LA 18:08
Olandezul poate face parte din oferta de transfer pregătită de catalani pentru aducerea lui Jules Kounde pe Camp Nou, schimb ce l-ar trimite pe Depay la Sevilla. Conducerea blaugrana nu poate satisface cerințele financiare impuse de andaluzi, iar o ofertă ce ar include o sumă mai mică de transfer și un jucător precum Depay ar putea să fie mai convenabilă pentru gruparea de pe Ramon Sanchez-Pizjuan.
Jucătorul de 28 de ani și-a exprimat totuși entuziasmul de a reveni pentru un nou sezon în La Liga, în cadrul unei declarații acordate celor de la ESPN, la un evenimnet din Rotterdam:"Chiar vreau să mă întorc în Barcelona și să încep din nou, abia aștept ca acel moment să vină. De asemenea, mă voi relaxa cu picioarele în nisip undeva până mă întorc la club."
Citește și:
Depay, criticat pentru stilul său de viață
Olandezul a vorbit pentru ESPN și despre un tweet postat la data de 29 iunie, în care transmitea următorul mesaj: "Observ cum anumite tactici sunt folosite în jurul meu ca forbalist. E totul bine, lui Dumnezeu îi place asta la mine...de asta sunt privilegiat. Toată viața mea nu am fost îndeajuns de bun, nu am fost în standarde și nu am avut comportamentul corect. Asta se întâmplă când trăiești liber."
Depay a explicat că mesajul respectiv era indirect adresat oamenilor care îi critică viața extra-sportivă, în ciuda prestațiilor sale de pe teren:"În afara fotbalului, sunt ocupat cu multe alte lucruri și uneori asta mă discreditează. Dar dacă te uiți la numere, cu naționala Țărilor de Jos de asemenea, poți vedea că muncesc foarte mult la cariera mea."
Depay se pregătește pentru viitorul sezon și pentru Campionatul Mondial din Qatar, unde Țările de Jos vor întâlni în faza grupelor Senegal, Ecuador și gazda competiției, Qatar.
Liga
Barcelona, înștiințată de la La Liga că nu poate înregistra noile achiziții! Ce soluții au catalanii
05/08/2022 LA 16:21
Liga
Xavi se opune plecării lui Aubameyang! În schimb, Depay este aproape de a semna cu un alt mare club
04/08/2022 LA 14:36