Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezastru pentru Barcelona, înainte de El Clasico. Anunțul făcut de presa spaniolă

Cristian Mihală

Publicat 05/10/2022 la 08:40 GMT+3

Andreas Christensen va rata aproape sigur El Clasico, cu Real Madrid, după accidentarea suferită aseară, în partida pierdută cu 1-0 de Barcelona pe terenul lui Inter. Catalanii au mari probleme în zona centrală a defensivei, după ce i-au pierdut anterior pe Jules Kounde și Ronald Araujo.

Anreas Christensen, contra lui Inter

Credit imagine: Eurosport

Deplasarea de pe Giuseppe Meazza a fost frustrantă pentru catalani din toate punctele de vedere. Echipa lui Xavi a fost privată de un gol valabil și nu a primit un penalty clar, fiind învinsă și coborând pe locul 3 în grupă. Evident, nimic nu e pierdut în perspectiva calificării în primăvara UCL, un succes cu nerazzurrii pe Camp Nou oferindu-i echipei lui Xavi șanse bune de calificare în optimi, de pe locul 2. Problema cea mai mare e legată, însă, de accidentările din lot, după ce Andreas Christensen s-a accidentat aseară și a fost înlocuit cu Pique.
Christensen este al treilea fundaș central al Barcelonei care se accidentează în ultimele două săptămâni. Anterior Jules Kounde și Ronald Araujo se "rupseseră" și au devenit indisponibili.
Apărătorul venit de la Chelsea are probleme la ligamentul gleznei stângi. Mai multe teste vor fi făcute azi, pentru a vedea exact cât va lipsi danezul, dar perpectivele nu par favorabile pentru o revenire rapidă.

Mari probleme cu accidentările pentru Barcelona înainte de El Clasico

Situația e una foarte complicată pentru Barcelona, în contextul în care As speculează că Andreas Christensen va rata cel puțin 5 meciuri: cu Celta, Inter, Real Madrid, Villarreal și Bilbao. Vorbim de dispute extrem de grele, din care iese în evidență El Clasico, care va avea un impact mare asupra clasamentului, în contextul în care cele două mari rivale sunt atât de aproape una de alta.
În prezent, Xavi are la dispoziție doar doi fundași centrali de meserie apți: pe Gerard Pique și Eric Garcia, astfel că situația e una extrem de complicată pentru gruparea blaugrana.
Pe lângă cei 3 fundași centrali accidentați, în infirmeria catalanilor se mai găsesc câteva nume importante - Frenkie de Jong, Memphis Depay sau Hector Bellerin - dar, din fericire pentru Xavi, există soluții pentru înlocuirea lor.
Primul El Clasico din acest sezon se va juca weekendul viitor, pe 16 octombrie, când Barcelona se va deplasa la Madrid pentru duelul cu Real.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo