Antoine Griezmann este unul dintre cei mai în formă jucători de la Atletico Madrid în acest start de sezon. Francezul nu prinde, însă, mai mult de 30 de minute pe meci, Diego Simeone alegând să-l trimită pe teren doar după minutul 60.
Această "strategie" a clubului de pe Wanda Metropolitano are la bază o clauză de 40 de milioane de euro, asupra căreia madrilenii s-au înțeles cu cei de la Barcelona pentru cazul în care francezul joacă mai mult de 30 de minute în 80% din partidele formației de pe Civitas Metropolitano.
Deși nu îl folosește atât de mult pe cât ar putea să o facă, antrenorul lui Atletico Madrid are doar cuvinte de laudă la adresa lui Griezmann. Diego Simeone a remarcat, după meciul cu Bayer Leverkusen, că echipa sa arată foarte bine atunci când atacantul francez este pe teren și că face o treabă foarte bună alături de Joao Felix.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
"De fiecare dată când este pe teren, echipa joacă mai bine și jocul este foarte bun atunci când e și Joao Felix pe teren. În ultimele minute de joc, am înțeles că oboseala a început să se simtă în jocul atacanților și am vrut să aduc oameni odihniți pentru a putea câștiga meciul.
Correa a intrat foarte bine, el nu dă doar goluri, ci și alte pase în atac de care echipa poate să profite. Este adevărat că sunt de acord că în acele minute, în care s-a văzut ceva bun în joc, au fost deodată pe teren și Joao, și Griezmann", a explicat antrenorul madrilenilor.
Citește și:

Simeone: "Îl iubesc foarte mult pe Griezmann"

Mesajul contrazice acțiunile lui Simeone, care nu îi acordă mai mult de 30 de minute pe meci. În plus, declarația făcută în Germania contravine și unei afirmații făcute în urmă cu circa o săptămână, când tehnicianul dădea de înțeles că Griezmann mai are de lucru pentru a putea juca mai mult.
"Îl iubesc foarte mult. Știe că, pe lângă afecțiunea pe care o am pentru el, este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Atletico Madrid din punctul de vedere al golurilor marcate.
Trebuie să continue să lucreze și se îmbunătățească. Ne dă multe în minutele în care e pe teren, fie că sunt 32, 36 sau 15. Trebuie să fie puternic mental și să continue pe drumul în care credem.
Realitatea este că în 30 de minute se descurcă foarte bine, nu știm ce ar face în 60 de minute. Acum merg pe realitate", a spus Diego Simeone.
După înfrângerea cu Bayer Leverkusen, pentru Atletico Madrid urmează duminică, de la ora 22:00, duelul cu Real Madrid, din a șasea etapă de La Liga.
Liga
Simeone, "înțepături" pentru Real Madrid! Ce a spus Ancelotti după derby-ul cu Atletico
19/09/2022 LA 06:54
Liga
#VOCE "Espana Mayor" sau un Atletico - Real în care fotbalul e de multe ori doar un pretext
18/09/2022 LA 07:27