Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"După Messi și Ronaldo, eram eu! Toți granzii mă voiau!" Dezvăluirea unui fotbalist rămas liber de contract

Bianca Dumitru

Publicat 08/08/2022 la 23:14 GMT+3

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au scris istorie în ultimii ani în fotbalul mondial, transformându-se în modele pentru jucătorii din toată lumea. Giuseppe Rossi, rămas liber de contract, a spus că el a fost la un nivel apropiat de cel al fostelor staruri de la Real Madrid și Barcelona.

Giuseppe Rossi

Credit imagine: Getty Images

Giuseppe Rossi este liber de contract de la începutul lunii iulie, când a plecat de la SPAL, după aproape un an. Fotbalistul în vârstă de 35 de ani, care a jucat de-a lungul carierei, printre altele, la Manchester United, Villarreal și Fiorentina, a dezvăluit că a avut pe urmele sale multe echipe importante din Europa.
El a uimit în tricoul echipei de pe La Ceramica, atrăgându-le atenția multor cluburi de top, dar accidentările grave la genunchi l-au împiedicat să-și continue ascensiunea.
Într-un interviu, atacantul născut în Statele Unite ale Americii și-a amintit de cea mai bună perioadă a carierei sale, când Villarreal primea numeroase oferte pentru el, inclusiv de la Barcelona.
"A fost un sezon la Villarreal, 2010/11, în care am explodat, jucând constant și marcând 32 de goluri în La Liga și Europa League. În Spania, după Messi și Cristiano Ronaldo, eram eu. Toate echipele de top mă voiau", a explicat Rossi, citat de Mundo Deportivo.
Un transfer de top nu s-a mai concretizat pentru că fotbalistul a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi și nu a mai reușit apoi, după alte două accidentări asemănătoare, să își regăsească forma de odinioară.
Citește și:

Sneijder: "Aș fi putut ajunge ca Messi sau Ronaldo"

În 2020, Wesley Sneijder a spus și el că ar fi putut ajunge la același nivel cu Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Olandezul a avut o carieră impresionantă, evoluând la cluburi uriașe precum Ajax, Real Madrid și Inter Milano, și este considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din istoria modernă a fotbalului, reușind să creeze peste 300 de goluri.
În ciuda performanțelor sale minunate din timpul carierei, Sneijder n-a reușit să ajungă la nivelul lui Ronaldo și Messi, dezvăluind că acest lucru a fost cauzat de faptul că nu a fost dispus să facă la fel de multe sacrificii ca adversarii săi.
"Aș fi putut ajunge ca Messi sau Ronaldo, doar că nu mi-am dorit îndeajuns de mult. M-am bucurat de viață, obișnuiam chiar să beau câte un pahar de vin la cină. Leo și Cristiano sunt diferiți, au făcut multe sacrificii. Dar sunt mulțumit cu asta, cariera mea a fost extraordinară", a spus Wesley Sneijder, în 2020.
De-a lungul carierei, Sneijder a cucerit 20 de trofee, printre care se numără și un trofeu UEFA Champions League, obținut în tricoul lui Inter. Olandezul a pus umărul la o performanță fantastică în perioada petrecută la formația din Milano. Sub comanda lui Jose Morinho, "nerazzurrii" au reușit "tripla" în sezonul 2009/10: titlul în Serie A, Coppa Italia și trofeul UEFA Champions League.
La nivel internațional, mijlocașul a bifat 134 de selecții pentru naționala Olandei, reușind să înscrie 30 de goluri. Printre altele, Sneijder a ajuns până în finala Cupei Mondiale din 2010, unde echipa sa a pierdut în fața Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo