Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Espanyol - Real Madrid 1-3, după un meci dramatic. Vinicius și Benzema au făcut spectacol

Cristian Mihală

Publicat 29/08/2022 la 00:59 GMT+3

Real Madrid a obținut o victorie dramatică pe terenul lui Espanyol, scor 3-1, în etapa a 3-a din La Liga. Vinicius și Benzema au semnat succesul formației lui Ancelotti.

Vinicius Junior of Real Madrid CF celebrates with Karim Benzema after scoring his team's third goal goal during the La Liga Santander match between RC Celta de Vigo and Real Madrid CF.

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a devenit a 6-a echipă din istoria La Liga care să joace primele 3 etape dintr-un sezon departe de propriul stadion. Doar Betis (1980-1981), Atletico Madrid (2017-2018), Huesca (2018-2019), Eibar (2019-2020) și Levante (2020-2021) au mai avut un astfel de program în campioantul spaniei. Niciuna dintre cele 5 nu obținuse succese pe linie, astfel că Real avea în această seară o mare provocare, mai ales că se deplasa în Catalunya.
Meciul a început perfect pentru oaspeți, care au deschis scorul repede, grație lui Vinicius, în minutul 12.
Atacantul de bandă brazilian a marcat 19 goluri în 38 de meciuri pentru Real Madrid, de la începutul sezonului trecut. Niciun alt brazilian din top 5 campionate ale Europei nu a înscris mai mult în această perioadă. Doar Neymar - tot 19 reușite pentru PSG, în 26 de partide - a ținut pasul cu starul lui Ancelotti.
Aurelien Tchouameni, fotbalistul adus pentru o avere de la AS Monaco, a reușit primul său assist pentru Real Madrid. Francezul trebuie să îl facă uitat pe Casemiro, plecat între timp la United și, din punct de vedere ofensiv, pare că are un atu față de brazilian. Acesta nu reușise vreo pasă decisivă pentru "galactici" în ultimele 18 meciuri jucate, dar era expert în destructurarea atacurilor adverse.
Lucrurile s-au complicat pentru Real în finalul primei reprize, când Joselu a restabilit egalitatea.

Benzema, final de meci fantastic pentru Real Madrid

În ciuda faptului că după pauză Ancelotti a forțat cu Rodrygo sau Ceballos, meciul părea să se îndrepte spre un rezultate de egalitate. Nu a fost cazul, pentru că în minutul 88 golgheterul Benzema a adus victoria "albilor", după o fază regizată de Rodrygo. Mai mult, în minutul 90+9, la ultima fază a meciului, Real a punctat pentru a treia oară prin același francez incredibil, căruia în mod normal nu are cum să îi scape Balonul de Aur.
Cu punctaj maxim după 3 etape, Real Madrid e pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu Betis, dar cu un golaveraj superior (9-3). Marea rivală, Barcelona, e pe 3, la două puncte de "galactici".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo