Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona a încasat o primă lovitură în mercato! Azpilicueta și-a prelungit contractul cu Chelsea

Nicu Savin

Publicat 04/08/2022 la 18:51 GMT+3

FC Barcelona a avut o campanie de transferuri plină de succes până acum, dar catalanii au suferit un prim eșec din acest punct de vedere. Cezar Azpilicueta, jucătorul dorit insistent de Xavi, a decis să-și prelungească înțelegerea cu Chelsea, astfel că transferul său pe Camp Nou a picat definitiv.

César Azpilicueta

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona a fost poate cea mai activă echipă pe piața transferurilor în această vară. Până acum, Xavi a comandat, iar conducerea i-a adus jucătorii pe care i-a cerut, un lucru greu de explicat în condițiile în care catalanii nu traversează cea mai fericită perioadă din punct de vedere financiar.
Kessie, Christensen, Raphinha, Lewandowski sau Kounde au ajuns pe rând sub comanda lui Xavi, iar la aceste mutări se poate adăuga și prelungirea contractului lui Ousmane Dembele, care la un moment dat părea că va pleca gratis la altă echipă. Astfel, Barcelona și-a acoperit aproape toate posturile și mai avea în plan doar două transferuri: Cezar Azipilicueta și Marcos Alonso, ambii jucători intrați în ultimul an de contract cu Chelsea.
Barcelona are însă zero șanse să-l mai ia pe Azpilicueta, deoarece fundașul de 32 de ani a decis să-și prelungească înțelegerea cu Chelsea până în 2024. Conform sport.es, internaționalul iberic s-a săturat să aștepte ca Barcelona să ajungă la un consens cu Chelsea pentru transferul său și s-a hotărât să continue pe Stamford Bridge.

Barcelona l-a pierdut pe Azpilicueta! Transferul lui Marcos Alonso este încă posibil

Anunțul este unul cât se poate de surprinzător, deoarece Azpilicueta ajunsese la un acord de principiu cu Barcelona, dorindu-și să revină în La Liga. Totuși, tergiversările catalanilor l-au determinat să nu mai aștepte și să se concentreze pe ce are de făcut la Chelsea, mai ales că Premier League va începe în week-end-ul care urmează.
Prin această mutare, Chelsea și-a luat o mică revanșă în fața Barcelonei, după ce catalanii l-au semnat gratis pe Christensen și i-au transferat pe Raphinha și Kounde, jucători pentru care londonezii au făcut oferte mai bune către Leeds sau Sevilla.
Cezar Azpilicueta a ajuns în 2012 la Chelsea, de la Marseille, prețul său la acea vrme fiind unul infim: 8,8 milioane de €. În cei 10 ani petrecuți pe Stamford Bridge, ibericul a câștigat tot ce se putea câștiga, cele mai importante trofee fiind cele două titluri în Premier League, două în Europa League și unul în Champions League.
Întrucât cazul Azpilicueta este încheiat, singurul transfer pe axa Chelsea - Barcelona care ar mai putea avea loc în această vară este cel al lui Marcos Alonso. Această mutare încă are șanse reale de a se materializa, mai ales că Chelsea este aproape de transferul lui Marc Cucurella. Brighton a negat încheierea acordului, dar oficializarea mutării ibericului pe Stamford Bridge pare doar o chestiune de timp. Astfel, Tuchel și-ar putea da acceptul ca Alonso să fie vândut, deoarece va avea la dispoziție doi jucători foarte buni în flancul stâng al apărării: Chilwell și Cucurella.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo